Annonce
Udland

Mistanke om russisk indblanding i britisk valgkamp

Jeff Overs/BBC/Reuters
Lækkede dokumenter i britisk valgkamp kan være russisk desinformation, som skal ødelægge demokratiet.

Dokumenter, som er blevet lækket i den britiske valgkamp om blandt andet handel mellem USA og Storbritannien, kan være en del af en russisk desinformationskampagne.

Oppositionspartiet Labour meddelte den 27. november, at hemmeligt stemplede dokumenter viser, at det regerende konservative parti skulle have planer om at sætte det nationale sundhedsvæsen, NHS, til salg under handelsforhandlinger med Washington.

Mange briter er stærkt optaget af NHS, og det har stor betydning i valgkampen op til parlamentsvalget torsdag.

Nyhedsbureauet Reuters rapporterede mandag, at dokumenter er lagt ud online på samme måde som ved en russisk påvirkningskampagne, der blev afsløret tidligere i år.

Denne operation er blevet kendt under navnet "Secondary Infektion", som henviser til et netværk af sociale mediekonti, der ifølge Facebook har oprindelse i Rusland.

- Vi er for nylig blevet gjort bekendt med en konto på Reddit, som omfatter lækkede dokumenter fra Storbritannien, oplyser den sociale mediehjemmeside Reddit.

Dette har øget frygten for russisk indblanding og manipulation i den britiske valgkamp.

En talsmand for Labour afviser at kommentere, hvordan partiet er kommet i besiddelse af lækkede dokumenter eller om de har forbindelse til en russisk kampagne.

Den britiske regering siger, at "den allerede har iværksat en undersøgelse af sagen" med støtte fra Det Nationale Cyber Sikkerhedscenter.

"Onlineplatforme bør tage ansvar for det indhold, som ligger på dem, og vi byder Reddits aktion i dag velkommen", hedder det.

Britiske efterretningstjenester har advaret om, at Rusland og andre lande måske gør forsøg på at forstyrre og skade den demokratiske valgkamp med cyberangreb eller stærkt provokerende, opsplittende og desinformerende budskaber på sociale medier.

/ritzau/Reuters


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skandale: Kan livet fortsætte uden Postnord?

Læserbrev: Hvordan har Postnord fundet af, at det kun er brevene, de taber på? De må have fundet løsningen på at skille koldt og varmt vand. Efter det er blandet... Meget fornuftigt har postbudene både breve og pakker med ud. Det er vel heller ingen ulempe for Postnord, at det er brevene, der er befordringspligt på. De har fået serveret en politisk malkeko. Det er ender vel med, at brevene må tage op til en måned om at komme frem... Allerede nu er det betydelig langsommere end med dagvognen på Christian Den Fjerdes tid. Hvem har fået problemerne? Politikerne. Hvem har skabt dem? Politikerne. Der er flere mistænkte. En af de hovedmistænkte er Kristian Jensen. Det passer med hans taktik fra skattevæsenet. De startede med at slagte aktiverne og fordele dem. Derefter trykkede de på digitaliseringsknappen. Så satte de sig ned. Undrede sig over, at svenskerne ikke løste problemet for dem... Man kan sige meget om svenskerne, men speciel dumme er de altså ikke... Det er en skandale med de milliarder, der allerede er pumpet i projektet. Senest har de sendt adskillige personer på permanent ferie, og har planer om at sende endnu flere samme vej. Bare rejsebureauerne har rejser nok til dem... Det er ren kukkeluk at bruge milliarder på det! Udbringning af pakker er der mange, der har kapacitet til. Skildpaddebrevene må kunne løses på anden vis. Quickbreve er næsten lige så dyre som pakker. Derfor kan man vel sende dem som en pakke? Anbefalede breve kan vel håndteres på samme måde? Udbringning af B- breve kunne for eksempel overdrages til kommunerne. Ved at tilføre flere ansatte kunne hjemmehjælperne sagtens løse opgaven. Der bliver hældt millioner/milliarder i Postnord, som kunne bruges til det. Samtidig kunne ældreplejen i eget hjem blive opgraderet. Hvis postbudet, ligesom i gamle dage, havde tjek på om alle var ok. på ruten. Sikken en tryghed, det kunne give. Skildpaddebrevene kunne måske alternativt distribueres sammen med reklamerne på ugebasis. Nu mener nogen i det politiske, at vi skal købe Postdanmark tilbage fra Postnord. Heldigt, at vi ikke har fået malet alle postkasserne endnu. Der bliver udgifter nok til biler, skilte, tøj og til svenskerne. Men big business for dem, der sælger maling og profiltøj. Kan livet fortsætte uden Postnorddanmark? Eller går det i stå?

Annonce