Annonce
Ringkøbing

Mistanke om corona-smitte på minkfarm i Velling: Ejer var allerede ved at slå dyrene ned

Det er farmen her lidt sydøst for Ringkøbing, der nu er kommet under mistanke for smitte. Men besætningen er allerede stort set slået ned. Google Maps.
Ejeren af stor minkfarm på Vellingvej og personale konstateret smittet; farmen ligger inden for 7,8 kilometer dødszonen, og han er allerede ved at slå dyrene ned, inden smitte i besætningen er bekræftet.
Annonce

VELLING: Ejeren af en stor minkbesætning på Vellingvej 75 lige uden for Ringkøbing var allerede i fuld gang med at slå besætningen ned, da han fik besked om, at farmen er endt i kategorien "mistanke om smitte".

- Årsagen var, at jeg selv og ansatte blev konstateret smittet, og så skal besætningen også undersøges. Jeg har endnu ikke fået svar på, om minkene er smittet, men da vi ligger inden for den zone, hvor vi skal aflive raske dyr, var vi allerede i gang med at få aflivet dyrene, og jeg regner med, vi senest er færdig i morgen, siger Tonny Nees, Thyborøn, der ejer farmen på Vellingvej, der ifølge Fødevarestyrelsen huser 15.555 dyr.

Fødevarestyrelsen opgør løbende smittespredningen blandt danske minkfarme, herunder de 109, der er registreret i Ringkøbing-Skjern Kommune.


Jeg har endnu ikke fået svar på, om minkene er smittet, men da vi ligger inden for den zone, hvor vi skal aflive raske dyr, var vi allerede i gang med at få aflivet dyrene.

Tonny Nees, minkavler.


Der er fortsat konstateret smitte på fem farme - en i Stauning, en i Hanning, to i Videbæk og en i Ølstrup. Dertil kommer altså, at der er mistanke om smitte på Tonny Nees' farm i Velling, selv om det altså ikke er fastslået endnu.

Annonce

Stor del i dødszonen

Fødevarestyrelsens opgørelse viser, at en stor del af de 109 minkfarme her i kommunen er omfattet af den "dødszone", der også omfatter aflivning af raske dyr.

I Tarm-området er der tre minkfarme, og ingen af dem er ramt, hverken af smitte eller aflivningskrav. Det gælder også ni farme i Hemmet.

I Skjern-området er der 16 farme, og heraf er to altså smittet, mens ni ligger i "dødszonen", og resten går fri. I Videbæk er der seks farme, hvoraf to er smittet, to skal aflive besætningerne og to indtil nu er gået fri. I Lem er der seks farme, hvoraf fire skal aflive besætningerne, og to har sluppet.

Flest farme er der i Ringkøbing-området - nemlig 48. En farm i Ølstrup er smittet, og halvdelen af de 48 farme ligger i "dødszonen", mens resten er sluppet fri indtil videre.

I Hvide Sande er der 16 farme, hvoraf én skal aflive dyrene, mens resten er sluppet fri. I Spjald er der én farm og i Tim fire, der ikke ligger inden for 7,8 kilometer-zonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Skjern

Gudstjenestet flyttet fra kirke til hal

Annonce