Ringkøbing

Mistænkelig varevogn er set af flere

Politiet vil gerne have oplysninger om mistænkelige biler eller adfærd, så de kan rykke ud. I weekenden blev patruljerne i det midt- og vestjyske bedt om at holde øje med en bil, som Esben Rahbek Kaasgaard så omkring Herborg. Arkivfoto

Politiet beder borgere om at være ekstra opmærksomme for tiden på grund af flere indbrud.

RINGKØBING/SKJERN/VIDEBÆK: En sølvgrå varebil kørte rundt på en privat grusvej nær Herborg, hvor den intet havde at gøre, natten til søndag ved to-tiden.

Kort efter blev den set i Videbæk, hvor personer fra bilen muligvis var i gang med at stjæle.

Det var Esben Rahbek Kaasgaard fra Herborg, der så bilen på Vadvej, da han var oppe for at hente sin søn fra en fest.

- Det var unormalt, at den kørte rundt på grusvejen. Der kører man kun, hvis man har et ærinde, så jeg vidste, at der var noget galt, fortæller Esben Rahbek Kaasgaard.

Trods nattemørket fik han fat i det første af registreringsnummeret, som er AD 63, og han er også rimelig sikker på, at bilen er en sølvgrå Opel.

Netop fordi der på det seneste har været mange indbrud, skyndte han sig at kontakte politiet.

Kontakt politiet

I løbet af den seneste halvanden uge har der været mange indbrud på landejendomme i både Ringkøbing-Skjern og Herning kommuner.

Uanset gerningstid og gerningssted vil politiet gerne have oplysninger om mistænkelig adfærd og beder borgerne om at være opmærksomme som Esben Rahbek Kaasgaard var det.

- Vi er interesseret i at få registreringsnummer og bilmærke, hvor mange personer er der og under hvilke omstændigheder, er de set. Er de for eksempel på en lukket vej eller i et villakvarter, fortæller vicepolitikommissær Poul Fink, der leder den Mobile Tyverigruppe ved Midt- og Vestjyllands Politi.

For tiden ved man, at der er en østeuropæisk tyvebande på spil i området.

De begår deres indbrud i dagtimerne, hvilket blandt andet gik ud over Knud Petersen fra Lem i torsdags.

Han har efterfølgende talt med sin nabo, som faktisk talte med de mænd, der med stor sandsynlighed tømte smykkeskrinet på Lemvej.

- Ved middagstid kom der nogle mænd og spurgte hende om vej til Lem City på gebrokkent engelsk, fortæller Knud Petersen og tilføjer, at naboen desværre ikke så tyvenes bil.

Typisk modus

- Det er en typisk fremgangsmåde, som vi har set flere gange. Hvis der er nogen hjemme, spørger de om vej til et sted, og hvis der ikke er nogen hjemme, begår de indbrud. Nogle vil tænke, at der er lidt underligt, men gør ikke mere ved det, men vi vil gerne vide det, fortæller Poul Fink.

Han fortæller desuden, at politiet ofte ser, at de udenlandske tyve lejer danske biler. Så man skal ikke lade sig berolige af, at nummerpladen ikke er udenlandsk.

- Vi vil også gerne have, at folk er opmærksomme på om udlændinge, der bor i sommerhus, opfører sig mistænkeligt, for eksempel sover om dagen og er ude om natten eller bærer mange ting ud af bilen, fortæller Poul Fink.

I Videbæk blev så vidt vides ikke begået indbrud natten til søndag. Politiets vagtcentral har i hvert fald endnu ikke modtaget anmeldelser om indbrud.

0/0
Ringkøbing

The Rocking Ghosts på Fjordgården

Ringkøbing

Konfirmation i Torsted kirke søndag 28. april klokken 10:00

Ringkøbing

Konfirmation i Ringkøbing Kirke, den 28. april klokken 10.00

Ringkøbing

Masja udgiver dogme-plade