Annonce
Hvide Sande

Mission Afrika Genbrug har fået en overhaling

Mission Afrika Genbrug i Hvide Sande er blevet mere lys og indbydende. Her er det de frivillige Ruth Fahl og Anne Grethe Bruun, der taler om den "nye" butik. Foto: Kaj Poulsgaard
Genbrugsbutikken på Troldbjergvej i Hvide Sande er blevet mere lys og indbydende, efter en konsulent har været forbi.

Hvide Sande: - Der er sket en stor forandring. Vi har fået det hele flyttet rundt og fået en meget mere indbydende butik, siger Hanne Kristensen.

Hun er leder af den 25 år gamle Mission Afrika Genbrugsbutik på Troldbjergvej i Hvide Sande.

Butikken samler et sted mellem 100.000 og 200.000 kroner ind til arbejdet i Afrika hvert år.

- Det er ikke blevet nemmere at være en mindre genbrugsbutik. Der er mange genbrugsbutikker i dag, så det er vigtigt at gøre lidt opmærksom på sin eksistens - at vi stadig er her, siger Hanne Kristensen.

Mission Afrika har 64 genbrugsbutikker i Danmark, og det var genbrugskonsulenten Claus Rosenbal Roed fra Mission Afrika, der fik æren af at stå i spidsen for forskønnelsen af butikken.

- Det var bedst, at det var Claus, der tog over i den proces, for man kan så nemt komme til at støde nogen. For alle synes jo, at de gør det godt, siger Hanne Kristensen.

- Nu bliver det spændende at høre, hvad tyskerne siger til butikken. Generelt roser de os meget for den kvalitet, vi har i de danske genbrugsbutikker. Det er de ikke vant til fra Tyskland, siger Hanne Kristensen.

Hun er selv mægtig tilfreds med, at butikken er blevet lys, venlig og meget mere overskuelig.

- Det kan jeg godt lide. Sådan en lille butik skal ikke være alt for stoppet, siger Hanne Kristensen.

Lige nu har Hanne 15 frivillige kolleger i butikken, der hjælper med at fylde hylderne med genbrugsting fra de tre containere, Mission Afrika Genbrug har stående i Hvide Sande.

- Det er svært at blive ved med at finde nogen, der vil arbejde frivilligt. Vi mangler virkelig nogen, der vil tage tre timer en gang imellem, siger Hanne Kristensen.

Butikkens ansatte kan i øvrigt tydeligt mærke, at der også blandt danskere er kommet mere fokus på genbrug.

- Der kommer mange unge mennesker her. Typisk nogen, der studerer. De har fundet ud af, at de kan spare penge samtidig med, at de gør noget godt for miljøet og støtter et godt formål. Det er så fint, som det kan være, siger Hanne Kristensen.

Annonce
Der er 15 frivillige tilknyttet Mission Afrika Genbrug i Hvide Sande. Her Anne Grethe Bruun og Ruth Fahl. Lederen Hanne Kristensen kunne sagtens bruge flere frivillige. Foto: Kaj Poulsgaard
Genbrugsbutikken er blevet mere luftig og overskuelig. - Nu er vi spændt på, hvordan vores kunder tager imod ændringen, siger Hanne Kristensen. Foto: Kaj Poulsgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kære transportudvalg: Det er tid til handling på Rute 15

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune går det godt. Vi har en lav ledighed, erhvervsmæssig vækst - og vi har lige fået bekræftet, at vi er den foretrukne feriedestination for tyske turister i Danmark. Men vi risikerer, at udviklingen stopper, hvis Christiansborg ikke tager ansvar for hele Danmarks infrastruktur. I dag holder Folketingets Transportudvalg møde, og vi har fået 15 minutter til at forklare, hvorfor det er så presserende, at Rute 15 bliver udvidet til en 2+1 vej på strækningen mellem Herning og Ringkøbing. Rute 15 er en af kommunens vigtigste livslinjer til resten af landet. Men tæt trafik, dårlig sikkerhed og tung trafik af blandt andet store vindmølletransporter, mælketankbiler og landbrugsmaskiner sænker fremkommeligheden og gør det både farligt og vanskeligt at overhale. Vi har derfor brug for en bredere, bedre og mere farbar vej. På finansloven for 2019 blev der afsat penge til en såkaldt VVM-redegørelse. Nu har vi brug for, at der også afsættes de nødvendige midler, så arbejdet med at udvide Rute 15 kan gå i gang, så snart VVM-undersøgelsen er afsluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune viser vi år efter år, at vi er konkurrencedygtige og omstillingsparate. Vores virksomheder har landets højeste produktivitet, og vores BNP pr. indbygger er svimlende 23 procent højere end landsgennemsnittet. Men de positive resultater kommer ikke af sig selv. På Dansk Industris måling af erhvervsvenlighed ligger Ringkøbing-Skjern Kommune på en fortjent tredjeplads. Det er vi stolte over, men vi ved også godt, at det er en tredjeplads, som det bliver svært at fastholde i de kommende år. Ikke mindst fordi infrastrukturen trækker os ned i den samlede bedømmelse. I kategorien ”Infrastruktur” ligger vi på en sølle 79. plads ud af de 93 deltagende kommuner. Virksomhederne i kommunen er afhængige af fremkommeligheden på Rute 15, og derfor efterlyser de i høj grad også bedre infrastruktur for at kunne skabe flere arbejdspladser og endnu mere vækst. I fællesskab argumenterer vi for, at hele Danmark skal kobles på den nationale infrastruktur. Vi forlanger ikke motorveje eller hurtigtog, men vi er nødt til at insistere på, at de indfaldsveje, der skal sikre, at vi kan udnytte det store potentiale, der ligger i hele Danmark bliver prioriteret på Christiansborg. Det er dét, vi vil gøre, når vi mødes med Folketingets Transportudvalg i dag.

Annonce