Navne

Missionærpar flytter til Tarm efter 30 år i Tanzania og Cambodia

Annelise og Axel Rye Clausen har i 30 år været missionærpar i Tanzania og Cambodia. Parret flytter nu til Tarm. Privatfoto

Ægteparret Annelise og Axel Rye Clausen har arbejdet som missionærer i 30 år. Sammen har de netop udgivet en bog om deres internationale mission.

Tarm: Ægteparret Annelise og Axel Rye Clausen har arbejdet som missionærer i tæt ved 30 år i to så forskellige lande som Tanzania og Cambodja. Sammen har de netop udgivet biografien »Kald og konsekvens - et liv i international mission«.

I slutningen af november vender de tilbage til Danmark, for at slå sig ned i Tarm.

- Da vi begyndte at overveje, om vi skulle rejse hjem til Danmark føltes det usikkert og utrygt at skulle flytte fra Cambodia, selv om mange nok ville tænke det modsatte, fortælle Annelise Rye Clausen.

- Vi har ind i mellem oplevet mange drabelige og ubehagelige ting, men Cambodia har samtidig været vores hjem i 15 år og er med tiden blevet vores sikre og trygge sted.

Annelise og Axel Rye Clausen har på mange måde været pionerer og var blandt de første fra Luthersk Mission i Danmark, der rejste til Cambodia som missionærer. I bogen deler de deres utallige erfaringer og oplevelser fra deres missionærliv. En erfaringsverden der rummer skuffelser og kriser, men også en verden, hvor lukkede døre og blindgyder har bidraget til, at nye veje åbnede sig.

For Annelise og Axel Rye Clausen har det vigtigste altid været at fortælle det glædelige budskab om Jesus til mennesker, som aldrig har hørt om kristendommen. Nu skal de hjem til Danmark og på en måde en helt ny verden, som er vidt forskellig fra Tanzania og Cambodia.

- Vi er sikre på, at Gud også går med os der og hjælper os til at falde til - ligesom han har gjort i Tanzania og Cambodia, fortæller ægteparret, der er i fuld gang med at pakke sammen og afvikle de sidste ting i Cambodia. Planen er i første omgang, at de skal rundt og fortælle om deres oplevelser fra et langt liv i international mission.

/EXP

0/0
Mindeord For abonnenter

Dødsfald: Torben 'Dubbi' Pedersen 42 år

Navne For abonnenter

Hanne Schmidt udstiller fantasivækkende rum i Rådhushallen

Navne For abonnenter

Jens Olufsen er stolt efter 25 år i spidsen for museumsforeningen

Tophistorier

Navne

Bankdirektør med gode ben: Til hverdag holder han trit med banken - i weekenden med feltet

Navne For abonnenter

En smal sag for Flemming at servere gode vine til sit jubilæum

Navne

Lokale konfirmander 17-19. maj 2019

Navne

Ny revisor

Navne

Karl Kristian fejrer sit debutalbum med et godt glas rom i Hvide Sande