Annonce
Navne

Missionær-hustru fra Spjald fylder 70

Flemming og Ritha Hansen. Privatfoto
Annonce

Spjald: Onsdag den 29. januar fylder Ritha Hansen, pensioneret sygeplejerske, tidligere præstekone og nu missionærhustru i Tanzania, 70 år.

Den runde fødselsdag bliver fejret under varmere himmelstrøg, da den kommende fødselar netop er rejst til Tanzania sammen med sin mand Flemming til en ny periode som missionærer for Luthersk Mission.

Ritha Hansen, der er født og opvokset i Spjald og uddannet sygeplejerske, arbejdede i sine unge dage en kort periode i Grønland, hvor kaldet til mission blev tydeligt for hende. I 1986 rejste hun sammen med sin mand og parrets to børn til Tanzania, hvor de boede i en periode på 12 år.

Lige siden har hjertet for Tanzania fyldt en stor del i parrets liv. Rithas mand Flemming, der har været præst i Aroskirken i Aarhus, har rejst ud i flere perioder for at undervise i Tanzania. Ritha blev pensioneret i 2017, og parret besluttede, at det var nok med pendlertilværelsen. Nu ville de begge bo i Tanzania, så de meldte sig til endnu en tørn som missionærer for Luthersk Mission.

Ritha og Flemming Hansen bor nu i Iringa i det sydlige Tanzania, hvor Flemming holder kurser og underviser, blandt andet på den lutherske kirkes bibelskole for nomadestammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bar, sognegård og fitnesscenter ramt: Coronaen blusser op i Ringkøbing-Skjern

Skjern Håndbold

Skjern mistede sejren få sekunder før tid: Genlæs livebloggen her

Annonce