Annonce
Vestjylland

Missing link: Snart kommer ny gangbro over Storåen

Det er formentlig en gangbro i stil med denne, som skal lægges hen over Storåen, så man slipper for en lang omvej på Nissum Fjord-ruten. Kommunen er dog også åben for andre forslag til udformning. Broen over Flynder Å blev indviet i 2012. Arkivfoto: Morten Stricker
Siden vandreruten omkring Nissum fjord åbnede i 2012, har der været en stor omvej omkring Vemb. Men til sommer kommer ny bro nær Storåens udløb, som fører gennem natur og afkorter ruten.

NISSUM FJORD: Det er otte år siden, at Nissum Fjord ruten åbnede rundt om Nissum Fjord, og siden er området også blevet til en naturpark. Der har dog været en stor omvej på otte kilometer på fjordruten for at komme over Storåen.

Men nu sker der noget. Holstebro Kommune har givet tilladelse til at anlægge en gangbro over Storåen nær udløbet til Nissum Fjord/Felsted Kog. Og hvor man især vandrer på diger langs fjorden for at komme frem til broen.

- Der bliver en meget smuk tur fra Kytterup Havn over Storåen til Gørding-siden. Det gælder både for lokale, som tager turen og for dem, som vandrer søen rundt, siger Karsten Filsø (SF), formand for natur- og miljøudvalget.

- Turen bliver meget mere attraktiv, når vi kan koble det stykke af, hvor man skulle vandre ad landeveje, tilføjer han.

Broen vil blive cirka 20 meter lang, og på de strækninger nær åen, som er sumpede, vil der blive udlagt en sti af planker, som man kan vandre på.

Der er lavet en vurdering af konsekvenserne for naturen i området af den nye vandresti. Det vil betyde visse forstyrrelser af fugle tæt på stien, men konklusionen er, at der er så store naturområder, at det ikke får reel betydning for ynglefugle.

- Der er et meget attraktivt naturområde nær Storåens udløb, hvor meget få kommer i dag, siger Karsten Filsø.

Annonce
Det er her nær Storåens udløb i Felsted Kog, at der kommer en ny gangbro (rødt) over Storåen, mens den grønne streg er den nye sti på digerne - og grøn stiplet linje er en plankesti. Ill: Holstebro Kommune

Skal være klar i august

Der er 800.000 kroner til at anlægge broen - og heraf betaler Friluftsrådet det halve, mens Holstebro Kommune betaler resten.

Umiddelbart er tanken, at broen skal ligne den bro i en let stålkonstruktion, som i 2012 blev indviet over Flynde Å ("Færgen") i Lemvig Kommune og som også indgår i Nissum Fjord-ruten.

- Vores planer er at udbyde opgaven og se, hvilken type bro vi kan få for de 800.000 kroner, som vi har til opgaven, siger Torben Mølgaard, der er miljøchef i Holstebro Kommune.

Det er meningen, at den nye gangbro skal være færdig, så den kan blive indviet på Nissum Fjord dagen, som er den sidste søndag i august.

Ændringen af Nissum Fjord ruten betyder dog samtidig, at den ikke længere går forbi Nørre Vosborg.

Tilladelsen til den nye bro og sti er i offentlig høring frem til den 7. februar.

Der kommer en plankesti i stil med denne hen over et par sumpede strækninger. Ill.: Holstebro Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Jens Andersen om Kim Larsens liv

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce