Annonce
Kultur

Misset milliondonation forsinker byens streetpark: Jeg er da skuffet, siger formand

Steen Rosby gav sig i kast med Tarm Udviklingsforum, fordi han gerne ville være med til at forskønne området på den tidligere posthusgrund ved at bygge en skaterpark. Senere blev han så formand, og i dag må han så konstatere, at arbejdet med at lave en aktivitetspark trækker ud. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Der mangler en million i kassen, før en streetpark i bymidten kan blive til noget. Projektgruppen håbede, at Realdania ville donere millionerne, men nu har fonden sagt nej.

TARM: Et betonanlæg med ramper, så unge kan stå på skateboard, løbehjul og rulleskøjter samt en ny legeplads til de yngre og bænke til dem, der bare gerne vil se på.

Det er tanken bag en streetpark i Tarms midtby. Aktivitetspark Tarm skal forskønne det område, som lige nu ligger øde mellem kulturtagene og stationsbygningen. Nu er projektet blevet forsinket. For arbejdsgruppen under Tarm Udviklingsforum mangler omtrent en million kroner, før de har pengene i hus. De penge søgte de hos Realdanias Underværker-pulje. Fonden sagde nej.

- Jeg blev da skuffet, da der dukkede en mail op om, at vi ikke fik pengene. Jeg sank lige en ekstra gang og kunne mærke i maven, at det ville have været dejligt med en donation, siger formanden for Tarm Udviklingsforum, Steen Rosby.

Annonce

Det forsinker i hvert fald projektet. Vi håber, det bare bliver en smule forsinket. Vi ville selvfølgelig gerne have været i gang, men nogle ting tager åbenbart tid. Da vi startede, troede vi, at det ville gå hurtigt.

Steen Rosby, formand, Tarm Udviklingsforum

Formandens hjertebarn

Formanden kalder projektet med en ny streetpark for ”et hjertebarn.” For den tomme plads lige ved stationen fik Steen Rosby til at føle, Tarm midtby godt kunne bruge et bedre førstehåndsindtryk. Det var derfor, han blev en del af Tarm Udviklingsforum, og nu er han så blevet formand.

Derfor er synes han også, det er ærgerligt, at projektet ikke kunne skrabe en million kroner sammen i denne omgang.

- Det forsinker i hvert fald projektet. Vi håber, det bare bliver en smule forsinket. Vi ville selvfølgelig gerne have været i gang, men nogle ting tager åbenbart tid. Da vi startede, troede vi, at det ville gå hurtigt, siger Steen Rosby.

Vil i gang i 2020

Projektgruppen har arbejdet med idéen mellem halvandet og to år. Arkitekt Ebbe Lykke og professional skateboarder Rune Glifberg har slået stregerne til, hvordan aktivitetsparken kan komme til at se ud, men nu må de lokale i Tarm altså væbne sig med lidt mere tålmodighed.

Tarm Udviklingsforum har i forvejen opnået støtte fra kommunens ildsjælepulje samt lokale virksomheder. Det beløber sig i alt til omtrent 2,5 millioner kroner. De sidste penge håber man nu at kunne hente hos eksempelvis Lokale og Anlægsfonden. Steen Rosby afviser heller ikke, at man vil forsøge at søge Realdania igen til foråret, når Underværker igen deler penge ud.

- Jeg håber, vi har pengene i løbet af et år. Vi har en plan om, at vi skal i gang med at bygge parken i 2020, og så tager det nogle måneder at bygge den, siger Steen Rosby.

Realdania delte i denne omgang omtrent 11,7 millioner kroner ud til i alt 19 projekter. 110 havde søgt om støtte, så det var omtrent hver sjette ansøger, der fik del i gaveregnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce