x
Annonce
forside

Minus på 34 millioner kroner er kalkuleret: Too Good To Go prøver kræfter med amerikansk marked

Too Good To Go baner blandt andet vejen for, at Ejby Bageri kan sælge overskydende bagværk inden lukketid. Nu skal det samme være muligt for virksomheder i USA. Foto: Peter Leth-Larsen
Too Good To Go meldte fredag ud, at de er klar til at bevæge sig videre fra Europa og mod markedet i USA. Selvom virksomheden er vokset lynhurtigt de sidste fire år, er der dog stadig et minus på et tocifret millionbeløb i regnskabet.

Balslev/Danmark: Too Good To Go offentliggjorde fredag, at virksomheden er klar til at gå ind på markedet i USA, hvor den vil begynde fremtoget i New York.

Det sker efter, at tjenesten på fire år er blevet udbredt til 14 europæiske lande - Danmark, Norge, Tyskland, England, Frankrig, Belgien, Holland, Schweiz, Spanien, Italien, Polen, Østrig, Portugal og Sverige, som dog er under opbygning.

Her har Too Good To Go et samarbejde med næsten 37.000 forretninger og kæder, mens der alene i Danmark er tale om lidt under 2300. Det har ført til, at 28 millioner måltider mad, fire millioner i Danmark, er blevet solgt videre gennem appen.

- Nu har vi sat os godt på det europæiske marked, og så vil vi se, om vi kan komme videre med USA, som er et kæmpe land med masser af madspild, siger Klaus Bagge Pedersen fra Balslev, som var med til at stifte Too Good To Go i 2015.

Han forklarer, at Too Good To Go dog også forsøgte at komme ind på det amerikanske marked for få år siden, men ikke helt lykkedes med at få tag i det. Det skyldtes ifølge Klaus Bagge Pedersen, at det blev gjort via franchiseaftaler.

- Samtidig har Mette Lykke (administrerende direktør i Too Good To Go siden 2017, red.) også erfaring med USA, og hun har et bedre kendskab, end vi stiftere har, siger han.

Annonce

Minus på 34 millioner

Selvom Too Good To Go ser ud til at storme frem i store dele af verden, er der dog ikke kommet sorte tal på bundlinjen endnu. I virksomhedens seneste regnskab for 2018 var der sågar et minus på 34 millioner kroner.

Mette Lykke forklarer, at minusset er kalkuleret, idet der er blevet brugt penge på at ekspandere.

- Vi skal have overskud inden for de næste par år, men lige nu er det helt efter planen. Alt, der kommer ind nu, bliver investeret i nye markeder, og det er investorerne med på, siger hun.

Too Good To Go modtog senest en kapitalindsprøjtning på 45 millioner kroner i 2019 fra eksisterende investorer og bestyrelsesmedlemmer, herunder Mike Lee, grundlægger af Myfitnesspal, og Jesper Lindhardt, tidligere driftsdirektør ved Trustpilot. Det hævede virksomhedens samlede investeringssum til 120 millioner kroner.

Mette Lykke kan dog ikke svare på, hvornår hun forventer, at regnskabet vil gå i plus.

- Lige nu har vi fuldt fokus på ekspansionerne og måler vores succes på, hvor meget mad vi redder. Vi runder snart 29 millioner reddede måltider og har lige rundet den vigtige milepæl, at vi nu redder et måltid i sekundet, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Borgmester: Det du gør nu, gør en forskel

Læserbrev: Hvis du har tunet ind på Danmarks Radio for nylig, så har du med garanti hørt ovenstående sætning, som jeg har gået og tænkt lidt over. Vores handlinger er jo aldrig uden konsekvenser. Men særligt lige nu, hvor det første chok over de drastiske tiltag har lagt sig, og vi har en solbeskinnet weekend foran os, så kan det, vi gør lige nu, gøre en stor forskel til det værre eller det bedre. Derfor vil jeg appellere til, at vi holder fast i de gode vaner, vi efterhånden kender så godt: Hold afstand, bliv hjemme hvis du er syg, vask hænder og sprit af ofte, host og nys i albuebøjningen og hold ekstra fokus på rengøringen. Endnu ved vi ikke, hvor stejl kurven over coronasmittede bliver, men det er netop det, vi hver især har noget at sige i: Ved at lade være med at forsamles i forårssolen, ved lade være med at bagatellisere situationen og give os selv dispensation fra retningslinjerne. Vi skal have bremset coronasmitten lige nu. Og det gør vi ved at holde fast og holde ved. For det, vi gør nu, gør en forskel. Vi har alle et ansvar at tage på os, for at vi kommer hurtigst og bedst muligt ud på den anden side. Som kommune gør vi primært to ting: Vi følger de nationale anvisninger til punkt og prikke og har lukket ned for stort set alt, der ikke kan betegnes som kritiske funktioner. Vi opruster på antallet af aflastningspladser, og vi klæder personalet fagligt på til at kunne håndtere opgaven, når vi skal tage imod borgere, der bliver udskrevet fra hospitalerne i en dårligere helbredstilstand end normalt. Og så gør vi alt, hvad vi kan, for at støtte op om det lokale erhvervsliv: Senest har vi opfordret lokale advokater, revisorer og rådgivere til at yde gratis hjælp til lokale erhvervsdrivende i vanskeligheder. Vi har peget på muligheden for at sende medarbejdere på efter- og videreuddannelse som et alternativ til hjemsendelse eller fyring. Og vi har fremrykket investeringer i anlæg for 20 mio. kroner. På samme måde kan vi alle som private borgere gøre en forskel ved at lægge vores penge lokalt. Det, vi gør nu, gør en forskel. Forfatteren Anne-Cathrine Riebnitzsky, som fornyligt gæstede Ringkøbing-Skjern bibliotekerne, har givet sit bud på en opskrift til at komme godt igennem coronakrisen. Hun skriver blandt andet: ”Mennesker er lidt som appelsiner – det er først når man presser dem, at man finder ud af, hvad de egentlig indeholder. I krige og kriser er der altid mennesker, der får lov til at udvikle et stort og fantastisk mod. Eller blot øve sig på venlighed.” Lad os vise os selv og hinanden, at der er saft og kraft i os, at vi formår at holde ved og gøre en positiv forskel. Og hav så en god weekend.

Ringkøbing-Skjern

Politiker sendt hjem: - Jeg er privilegeret, for jeg behøver ikke være bange for at miste mit arbejde, inden det her er ovre

Annonce