Annonce
Ringkøbing-Skjern

Se tallene for hele regionen: Minksmitten stiger i Ringkøbing-Skjern

Der er både en stigning i antallet af smittede med tilknytning til minkfarme og personer med en minkvariant af coronaen. Foto: Mads Dalegaard
Nye tal fra Statens Serum Institut viser en stigning i både antallet af coronasmittede med en minkvariant og hos personer med tilknytning til minkproduktion.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Selvom der ikke længere er nogen levende mink i kommunen, findes der stadig flere nye coronasmittede, der har haft tilknytning til minkproduktion, og det samme gør sig gældende for minkvarianten af virussen.

Det viser nye tal fra Statens Serum Institut, der for første gang sætter tal på, hvor mange smittede med en minkvariant der er i hver kommune.

I Ringkøbing-Skjern Kommune er 18 personer nu bekræftet smittet med en minkvariant, mens der i Holstebro Kommune er fundet 22.

Tidligere på ugen blev der i de to kommuner blandt andet indført en massiv testindsats og kraftige opfordringer til alle kommunernes borgere om at lade sig teste, fordi der var fundet mange coronasmittede, der havde relation til minkfarme og pelserier.

Sundhedsministeriet forventer, at der i den kommende tid vil findes flere smittede med minkvarianter i det vestjyske - både for der er sket en brat stigning i antallet af coronasmittede i forbindelse med minkfarme og pelserier, men også fordi samtlige positive coronatests vil blive analyseret yderligere.

Statens Serum Institut har i en mail til Dagbladet forklaret, at analysenresultaterne er cirka to uger forsinkede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce