Annonce
Erhverv

Minkavlere glæder sig over at sælge skind til skyhøje priser

Niels Christian Poulsen No har oplevet stor stigning på priserne på de skind, der er solgt på årets første pelsauktion. Arkivfoto: Jørgen Kirk
De seneste dages auktionspriser får smilene tilbage på minkavlernes læber. Priserne er nemlig høje. For de bedste skind er prisen næsten fordoblet.

Ringkøbing-Skjern: Der har ikke været meget at grine af for minkavlerne de seneste måneder.

Men de skyhøje priser på minkskind ved de seneste dages auktion hos Kopenhagen Fur har fået mundvigene til at vende opad. I hvert fald hos Niels Christian Poulsen fra No.

- Jeg kan godt glæde mig over, at priserne er gode. Jeg havde nogle skind fra 2019, som ikke blev solgt sidste år, som nu er blevet solgt til priser, der ligger mellem 53 og 87 procent over sidste års pris. Det er jeg selvfølgelig godt tilfreds med, siger han.

Annonce

Priserne stiger

Poulsen nåede lige præcis ikke at pelse sine mink, før coronaen ramte det vestjyske og hans besætninger måtte slås ned. Men overskudsskind fra året før er altså nu sat til salg.


Man kan ikke helt sammenligne priserne, fordi de varierer fra type til type. Men priserne er gået op. Og jeg gætter på, at de bliver endnu højere ved de kommende auktioner.

Niels Christian Poulsen, minkavler


Ifølge Niels Christian Poulsen lå den gennemsnitlige skindpris i efteråret mellem 140 og 150 kroner. Ved dette års første auktion har han fået 320 kroner i gennemsnit.

- Man kan ikke helt sammenligne priserne, fordi de varierer fra type til type. Men priserne er gået op. Og jeg gætter på, at de bliver endnu højere ved de kommende auktioner, siger han.

Også Carsten Rahbek fra Højmark glæder sig over stigende skindpriser. Han har dog ikke fulgt auktionen, hvor han lige som mange andre avlere har skind fra 2019 til salg, særlig tæt.

- Motivationen for at følge med er nok større, når man bygger noget op. Men selvfølgelig er det godt, at priserne er stigende, siger han.

Annonce

Venter med at sælge

Ifølge Rahbek var der ikke mange af minkavlerne i Ringkøbing-Skjern som nåede at pelse i 2020. De, som gjorde, har valgt først at sælge skindene i 2022.

- Alle forventer, at priserne vil stige yderligere. Derfor er det en fordel af vente med at sælge – for at få mest muligt ud af skindene, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Rohde om sin gamle kritik af Indre Mission som sort: - Det var ikke min stolteste time som folketingsmedlem

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Det store valg for 75 år siden: Se navnene på de mange lokalvalgte i både sogneråd, byråd og amtsråd

Annonce