Annonce
Ringkøbing

Minkavler om fødevareminister-exit: Det var en nødvendighed, men det gør mig ikke gladere

Niels Christian Poulsen kan kalde sig forhenværende minkavler. Han blev færdig med at slå sine sidste min ihjel i mandags. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Jeg har ikke behov for hævn, og det gør mig ikke gladere, at fødevareministeren nu er væk. Men det var en nødvendigt, siger minkavler oven på nyheden om, at Mogens Jensen (S) trækker sig.
Annonce

NO: Niels Christian Poulsen, der var en af landets største minkavlere, føler hverken lettelse eller en større retfærdighed med den socialdemokratiske fødevareminister Mogens Jensens meddelelse om, at han trækker sig oven på den grundlovsstridige instruks om aflivning af alle landets mink.

- Det kunne ikke være anderledes. Jeg er bestemt ikke overrasket. Vi har haft en fødevareminister, der ikke evnede opgaven. Men han er ikke den eneste, der har beskidte fingre i den her sag. Statsministeren er også involveret. Hvad der skal ske med hende, må andre vurdere, lyder den umiddelbare kommentar.

- Det klogeste, Mogens Jensen kunne gøre, var at trække sig. Han har været noget langsom i betrækket. Jeg har ikke brug for hævn, og det gør mig sådan set ikke gladere, at han er væk. Men det var en nødvendighed, siger Niels Christian Poulsen.

Annonce

Troede på opsving

For halvanden måned siden havde Poulsen og sønnen en tro på, at de skulle løfte deres erhverv til et nyt niveau. De investerede i endnu en farm og havde lagt op til at producere op mod 300.000 mink til næste år og kalkulerede med en omsætning på 100 millioner kroner.

Far og søn var klar til at være med på det opsving, de troede ventede forude efter flere magre år i minkbranchen.


Det klogeste Mogens Jensen kunne gøre, var at trække sig. Han har været noget langsom i betrækket. Jeg har ikke brug for hævn

Niels Christian Poulsen, nu forhenværende minkavler


I mandags blev de og deres medarbejdere færdige med at slå alle deres dyr ihjel, og det er knapt gået op for dem, at livsværket og investeringerne er mere end fortid.

- Det har været nogle surrealistiske uger. Frustrationen er lige så stor, som den har været hele tiden. Vi aner ikke, hvordan vi bliver kompenseret, siger Niels Christian Poulsen.

Annonce

Stank af døde mink

Hver eneste dag bliver han mindet om, at hans fremtid ser sort ud.

- Jeg har containere med døde mink, der ikke er blevet hentet endnu. De lugter af død og ødelæggelse. Man kan lugte det på en kilometers afstand. Det beskriver meget godt, hvordan vi har det lige nu, fortæller han.

Den nu tilbagetrådte mink-minister har Niels Christian Poulsen ikke noget godt at sige om.

- Han var der ikke for os. Da alt stod i flammer i uge 42, gik han nærmest under jorden. Vi har ikke kunnet få svar på noget som helst.  Jeg er også for folkesundheden. Men vi har haft en minister, som ikke har villet lytte til andre eksperter end sine egne. Man har nægtet at få efterprøvet grundlaget for sine beslutninger. Det har bare ikke været godt nok, siger den tidligere minkavler fra No.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern For abonnenter

Vi vil ikke have solcelleanlæg: Naboer på Ledingvej afviser at være blevet hørt om deres holdning til 66 hektar solpark

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbolds mandskab er i modvind og hårdt ramt mentalt: Her er formand Carsten Thygesens svar på 10 skarpe spørgsmål om krisen

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Skjern Håndbold

Emil Bergholt inden kampen mod barndomsklubben: Skjern har mest at revanchere for vi slog dem to gange i sidste sæson

Annonce