Annonce
Ringkøbing

Minkavler-formand: Vi håber stadig på opblødning af 7,8 kilometer-kravet om aflivning af raske mink

Et syn, som skærer en minkavler i hjertet. Her er det hos minkavler Mads Ørstergaard i Ølstrup, Beredskabsstyrelsen er i gang med at aflive corona-ramte dyr. Foto: Morten Stricker
Rundt omkring i det midt- og vestjyske, er minkavlere begyndt at aflive deres raske mink, fordi de befinder sig inden for 7,8 kilometer-zonen. Der forhandles dog stadig, siger John Papsø, formand for de midt- og vestjyske minkavlere.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: Lige nu er står myndighederne fast: Alle raske mink inden for 7,8 kilometer-zonen omkring en corona-smittet minkfarm skal aflives.

- Men der forhandles stadig, og vi håber, at vi kan få blødt op på kravene, siger John Papsø, Kjellerup, der er formand for de midt- og vestjyske minkavlere.

- Vi har stillet myndighederne forslag om to forskellige modeller. Den ene går på, at alle dyr skal væk i en zone på tre kilometer omkring en smittet minkfarm, mens vi i en zone på tre til 7,8 kilometer beholder avlsdyrene i besætninger, der ikke er smittet, siger han.


Der forhandles stadig, og vi håber, at vi kan få blødt op på kravene.

John Papsø, formand for de midt- og vestjyske minkavlere.


- Den anden model går på, at man afliver dyrene i en zone omkring udbruddet, men at i zonen fra tre til 7,8 kilometer nøjes man med at overvåge besætningerne.

John Papsø peger på, at denne model vil spare staten for meget store beløb, der ellers skulle gå til at kompensere de minkavlere, der skal have deres besætninger slået ned.

Men om det lykkes at bevæge myndighederne til at ændre på kravene, tør han ikke sige.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Rema 1000s Ringkøbing-planer får kamp til stregen: Lidl truer med Erhvervsstyrelsen, og Coop frygter Kvickly-lukning

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Direktør i byggefirma skal betale millionerstatning til københavnsk ægtepar efter sommerhuskøb

Annonce