Annonce
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

Niels Christian Poulsen føler, at han og andre minkavlere gøres til syndebukke. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En af landets største minkavlere afviser beskyldninger om at modarbejde Statens Serum Instituts forsøg på at inddæmme smitte ved ikke at svare på en henvendelse om, hvem han har ansat.

Ringkøbing-Skjern: - Vi bliver gjort til syndebukke, og det er helt urimeligt!

Sådan siger Niels Christian Poulsen fra No, der er en af landets største minkavlere. Han er både vred og rystet over at skulle læse i avisen at han og kolleger i hele landet har ignoreret ikke bare én men to henvendelser fra Statens Serum Institut, som bad om oplysninger om minkansatte for at kunne inddæmme smitten.


Annonce

Jeg har ingen interesse for at skjule mine medarbejdere for myndighederne. Det er også i min interesse, at få stoppet coronasmitten. Jeg kan i øvrigt ikke forstå, at man ikke kunne skaffe oplysningerne andre steder fra for eksempel via skatteoplysninger

Niels Christian Poulsen, minkavler


Det er dagbladet Information, som beskriver hvordan Statens Serum Institut forgæves har forsøgt at få et overblik over, hvem der er ansat på landets minkfarme. En aktindsigt viser, at kun en enkelt af de 926 minkavlere, der har fået et brev via virksomhedens e-boks, har valgt at svare.

Ingen post fra SSI

Ifølge avisen skulle den første henvendelse være sendt afsted tilbage i juli måned. Men da responsen udeblev, blev der sendt endnu en besked afsted til minkavlerne, skriver avisen.

- Vi ville gerne have haft flere svar, fordi så havde vi måske kunnet intervenere før hos nogle af de her minkfarme, siger overlæge Brian Kristensen fra Statens Serum Institut til Information.

Meldingen overrasker Niels Christian Poulsen.

- Jeg har været igennem min e-boks, og jeg har altså ikke fået noget som helst fra Statens Serum Institut. Jeg føler, at vi bliver hængt ud i pressen for ikke at svare på noget, vi aldrig er blevet spurgt om, siger han og fortsætter:

- Jeg har ingen interesse for at skjule mine medarbejdere for myndighederne. Det er også i min interesse at få stoppet coronasmitten. Jeg kan i øvrigt ikke forstå, at man ikke kunne skaffe oplysningerne andre steder fra for eksempel via skatteoplysninger, siger minkavleren.

Han har selv været i kontakt med en stribe af sine vestjyske kolleger. De afviser også at have fået brev fra Statens Serum Institut. Faktisk har han kun talt med en enkelt, som fik post i sin e-boks.

- Han svarede, at han havde sin kone ansat. Og så hørte han ikke mere, fortæller Niels Christian Poulsen.

Annonce

På bagbenene

Minkavleren blev tidligere på ugen selv ramt, da en af hans farme med 45.000 dyr blev konstateret smittet. Dyr som hans folk og fødevaremyndighederne søndag skal i gang med at aflive.

En uge tidligere var Niels Christian Poulsen på barrikaderne - sammen med en stribe andre avlere og borgmester Hans Østergaard (V) - for at få sundhedsmyndighederne til at frede de raske mink indenfor zonen på 7,8 kilometer fra en smittet farm. Det betød i første omgang, at han modsatte sig, at Fødevarestyrelsen aflagde besøg på hans ikke-smittede ejendomme.

Den kamp har han nu opgivet - og er i gang med at aflive alle sine mink.

Annonce

Hårdt presset

Den højspændte situation, der lige nu truer hele erhvervet, betyder også, at en avisartikel om, at minkavlerne bevidst skulle skjule noget for myndighederne, rammer ekstra hårdt.

- Jeg føler, at der lige nu bliver spredt en masse misinformation, og det er ikke i orden. Da vi bad om dokumentation for myndighedernes sikkerhedszone, kunne vi ikke få en forklaring. Spørger man to forskellige eksperter, giver de to forskellige svar. Derfor stiller vi os nogle gange på bagbenene. Men vi er ikke ude på at modarbejde myndighederne, siger han.

Oplysningerne om de ansatte vil han personligt meget gerne levere.

Det har ikke været muligt at træffe Statens Serum Institut for en kommentar til minkavlerens afvisning af nogensinde at have modtaget en henvendelse i sin virksomheds e-boks. I en mail skriver presseafdelingen, at Dagbladet skal henvende sig igen mandag, "da de relevante medarbejdere holder weekendfri".

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

Realdania gav fire millioner kroner: Nu spænder udvikling af havnen i Hvide Sande ben for stort byudviklingsprojekt

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Stort nej fra medarbejdere til Vestas' krav om mundbind og overarbejde: Fagforening bakker de ansatte op og opfordrer til dialog

Ringkøbing For abonnenter

Enig friskole: Ny skoleleder bliver hentet på stor folkeskole

Ringkøbing-Skjern

En hjælpende hånd i regeljunglen: Nu skal byrådet afgøre om vi skal have en borgerrådgiver

Ringkøbing

Generator byder på rock under åben himmel: 70-årige Madsen har længe stået på ønskelisten

Videbæk For abonnenter

Vidner blev væk igen: Chikane-sagen fra Troldhede er udsat igen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Ringkøbing-Skjern

Regionsrådet godkender råstofplan med 22 nye graveområder fordelt over hele regionen

Ringkøbing IF

De var sammen på landsholdet: Nu er Andreas i Ringkøbing IF mens Mikkel Damsgaard er stjerne til EM

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Debat

Hvor er ordentligheden henne Vestas? Tænk nu på borgerne omkring Lem Kær

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Borgmester afviste Lem Kær-alternativer: Men nu kræver flere politikere, at alternativerne bliver undersøgt

Hvide Sande

Generationsskifte: Søn bliver del af fars web-firma

Annonce