Annonce
Tarm

Minkavler er trængt op i en krog: - Jeg tør ikke stoppe aflivningen, selv om den åbenbart er ulovlig

Simon Andersen føler sig snydt af myndighederne. I sidste uge fik han besked på at slå sine raske mink ned. Nu viser kravet sig at være ulovligt.  Foto: Johan Gadegaard
Den 22-årige minkavler er fanget i et gigantisk dilemma. Hvis han ikke får aflivet sine raske mink inden onsdag, mister han 90.000 kroner i erstatning, men nu viser det sig, at regeringen ikke har lovhjemmel til nedslagtningen.
Annonce

Aadum: Frustrationen nåede søndag nye højder for den 22-årige minkavler Simon Andersen.

Den unge landmand fik i sidste uge fem dage til at pelse sine 4500 raske mink og aflive sine avlsdyr, hvis han ville indkassere en erstatning på 90.000 kroner for at gøre kort proces.

Men i weekenden kom det frem, at regeringen ikke har lovhjemmel til at kræve de raske dyr - udenfor zonen på 7,8 kilometer fra en smittet farm - slået ihjel.

Derfor bliver der nu fremsat en hastelov, som skal godkendes af 3/4 af Folketinget for at blive stemt igennem.

- Jeg føler mig helt vidt snydt, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg er trængt op i en krog for at sige det ligeud, siger Simon Andersen.

- Hvis ikke jeg har slået alle mine dyr ned inden onsdag, så får jeg ingen erstatning. Derfor tør jeg ikke stoppe med aflivningen, selv om den åbenbart er ulovlig. På den anden side risikerer jeg at miste alle mine avlsdyr og dermed muligheden for at fortsætte som minkavler, hvis loven ikke bliver vedtaget, siger han.

Annonce

Håbede på opgangstid

Simon Andersen havde netop taget hul på sin anden sæson som minkavler med håbet om opgangstid for erhvervet efter flere år med dårlig indtjening. Men med regeringens krav om at alle danske mink skal slåes ihjel, blev tæppet rykket væk under hele erhvervet - også de avlere med raske mink.


De har taget fremtiden fra os, men på en ulovlig måde. Jeg ved ærlig talt ikke, hvad jeg skal sige. Det er så korrupt, som noget kan være

Simon Andersen, minkavler


- De har taget fremtiden fra os, men på en ulovlig måde. Jeg ved ærlig talt ikke, hvad jeg skal sige. Det er så korrupt, som noget kan være, siger Simon Andersen.

Han har i weekenden sorteret sine avlsdyr i tre kvalitetsgrupper. Planen var mandag morgen at fortsætte med aflivningen fra den dårligste ende.

- Hvis miraklet sker, så vil jeg da have lidt tilbage at køre videre på, lyder meldingen fra Simon Andersen.

Annonce

Fire raske tilbage

Der er kun fire af de omkring 100 minkfarme i Ringkøbing-Skjern tilbage, som er raske og ligger udenfor sikkerhedszonen på 7,8 kilometer til en smittet farm. Mens en enkelt ny farm ved Hoven er under mistanke for at være smittet med corona.

Simon Andersen var tidligt tirsdag morgen med på en telefonforbindelse i Radio4. Her fortalte han om situationen og sine tanker om det dilemma, som minkavlerne i øjeblikket står i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Havde udset sig den perfekte søbred: Spjald-brudepar måtte i hast flytte vielse væk fra minkgravplads

Ringkøbing-Skjern

Torsdagens coronatal: En ny smittet i Ringkøbing-Skjern Kommune - smitten aftager yderligere

Annonce