Annonce
Ringkøbing

Minkavler er testet positiv med corona: 'Det gør jo ikke livet lettere'

- Det er klart, at hvis jeg får det skidt og udvikler symptomer, så må jeg sige, at jeg ikke er i stand til at aflive mine mink, siger Henning Sandager Sørensen, som Dagbladet fredag besøgte på farmen ved No. Foto: Poul Osmundsen
52-årige Henning Sandager Sørensen er blevet testet positiv for coronavirus. Men som udgangspunkt fortsætter han mandag morgen med at aflive 20.000 mink på sin landejendom ved No.
Annonce

No: Det klinger på en måde hult at sige 'god bedring' til en minkavler, der fredag morgen gik i gang med at tage livet af 20.000 dyr. Og lørdag fik besked om, at han er testet positiv med corona.

- Det gør jo ikke livet lettere. Vi står i en vanskelig situation, siger 52-årige Henning Sandager Sørensen om tilværelsen på 'Sandager' ved No, hvor der siden 1991 har været minkfarm.

Trods sygdom under huden har han det efter omstændighederne godt, og Henning Sandager Sørensen kan såmænd godt se lidt positivt på det hele:

- Sådan set lidt med kyniske briller er det en ønskesituation, jeg er kommet i. For nu danner jeg antistoffer, og dermed kan jeg ikke tage corona-smitte med ind, hvis Mogens Jensen (minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling, red.) på et tidspunkt giver os lov til at tage nye dyr ind i besætningen.

I forbindelse med den tvungne aflivning af de mange mink nød Henning Sandager Sørensen fredag godt af hjælp fra sin far, Arne - der også er minkavler - og sin hustru, Karin, men de er nu ude af billedet.

Hans forældre har valgt at isolere sig derhjemme, og på 'Sandager' lever Henning og Karin midlertidigt hver for sig.


Dyrene skal jo fodres. Sådan er det at være landmand. Det er mit job, og jeg har ikke lige nogle, der kommer og hjælper mig.

Henning Sandager Sørensen, minkavler


I familien er Henning Sandager Sørensen indtil videre den eneste, der er testet positiv med covid-19, men i tirsdags blev en medhjælper på farmen testet positiv.

Annonce

Klar mandag morgen

Styrelsen for Patientsikkerhed har frarådet Henning Sandager Sørensen at arbejde, og ifølge myndighederne må han først genoptage sit erhverv torsdag i næste uge.

Da Dagbladet lørdag eftermiddag er i telefonisk kontakt med den vestjyske minkavler, sidder han på en fodervogn:

- Dyrene skal jo fodres. Sådan er det at være landmand. Det er mit job, og jeg har ikke lige nogle, der kommer og hjælper mig, siger Henning Sandager Sørensen.

Som udgangspunkt genoptager han på egen hånd aflivningen af sin besætning mandag morgen klokken syv:

- Jeg må hellere leve op til Mogens Jensens forskrifter. Men det er klart, at hvis jeg får det skidt og udvikler symptomer, så må jeg sige, at jeg ikke er i stand til at aflive mine mink. Jeg vil ikke sætte mit helbred over styr, tilføjer Henning Sandager Sørensen.

Han går - trods alt - rundt med et håb om, at den ansvarlige minister på området skifter mening og indstiller de mange masseaflivninger rundt om på farme i Jylland:

- Jeg tror på, at jeg redder mine dyr på den lange bane, selv om det ser mere og mere sort ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm For abonnenter

Rasmus Paludans skolekøb får en vinterkold modtagelse: - Det her kan skabe splittelse i byen

Annonce