Annonce
Skjern

Minkaflivningen sender Skjern Bank på jagt efter nye lån for trecifret millionbeløb

Arkivfoto: Jørgen Kirk
Nu skal Skjern Bank ud at finde nye lånere efter det, som bankformand på generalforsamlingen betegner som en skandale og "en perlerække af forkerte beslutninger". Banken forventer et 2021, der ligner sidste år.

SKJERN: I flere år har Skjern Bank haft et vedvarende ønske om at låne flere penge ud, og i 2020 var der endda tilbagegang i udlånet, men nu er vejen for banken blevet endnu længere.

Nedslagtningen af minkene i efteråret gør nemlig, at Skjern Bank mister udlån for mere end 100 millioner kroner.

Udlån, der skulle have været med til at give banken renteindtægter, og penge, som banken nu skal have fundet nye lånere til.

Annonce

Bankens formand, Hans Ladekjær Jeppesen, betegnede hele minksagen som en skandale, da han fremlagde sin beretning på Skjern Banks generalforsamling, der mandag aften blev holdt via streaming.

- Det er en perlerække af forkerte beslutninger, fastslog han og betegnede det som nedslående at se, hvor urimeligt og uværdigt minkavlerne var blevet behandlet.

Flere har gennem forløbet spurgt, hvordan Skjern Bank er påvirket af minksagen. Til det har Hans Ladekjær Jeppesen bedt dem om at tænke på minkavlerne og ikke på banken, men fakta er, at hovedparten af Skjern Banks minkavlere var meget velkonsoliderede.

Den del, der ikke var så økonomisk solide, var der foretaget nedskrivninger på inden coronaen ramte farmene.

Ros til erhvervslivet

Skjern Bank er ikke eksponeret mod udsatte brancher, og de kunder, der er i brancherne, er alle godt polstrede til at stå imod krisen.

Hans Ladekjær Jeppesen glædede sig over at se, at erhvervslivet udviser virkelyst og finder nye veje gennem restriktionerne. Også hvordan virksomheder har vist samfundssind med blandt andet at producere værnemidler, og Hans Ladekjær Jeppesen bemærkede, at virksomhedsejerne ofte beskrives som kolde, grådige og profithungrende, men her har man set deres sande karakter.

- På pressemøderne takkes sundhedspersonalet, men der er også grund til at takke virksomhederne, sagde Hans Ladekjær Jeppesen.


På pressemøderne takkes sundhedspersonalet, men der er også grund til at takke virksomhederne.

Hans Ladekjær Jeppesen, formand for Skjern Bank


Skjern Banks fokus i 2021 bliver i lighed med tidligere år at fastholde kundetilgangen, og bestyrelse og direktion forventer markedsvilkår, der ligner 2020. Regnskabet for 2020 betegner bestyrelsen som særdeles tilfredsstillende.

Ved generalforsamlingen blev repræsentantskabet udvidet med en, så der nu er 28 medlemmer. Det nye medlem er den 49-årige Ole Blach Hansen fra Gørding. Han er ejer af virksomheden Trade-Line, som beskæftiger 20 medarbejdere.

Ved generalforsamlingen skiftede Skjern Bank desuden revisor. Gennem mange år har det været PwC, men et lovbestemt rotationsprincip gør, at PwC har opbrugt perioden, hvor firmaet kan revidere Skjern Banks regnskab. I stedet blev EY i Aarhus valgt. EY, der tidligere var kendt som Ernest & Young, er et af de få selskaber, der af Finanstilsynet er godkendt til at revidere bankregnskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce