Annonce
Vestjylland

Mink-smitten spreder sig: Flest i Holstebro ramt

De nyeste tal viser samtidig, at antallet af personer med corona i tilknytning til minkerhvervet også har været stigende. Genrefoto: Mads Dalegaard
Mere end hver fjerde coronasmittede med relation til mink-drift i Region Midtjylland kommer fra Holstebro, viser nye tal.

Holstebro: Antallet af personer, der er ramt med en mink-variant af corona, har været stigende gennem de seneste uger i Holstebro.

Det viser nye tal fra Statens Serum Institut.

Fra at man havde fundet fire tilfælde, hvor personer var smittet med en mink-variant af corona i ugerne 44 og 45, så er tallet nu steget til 22 personer.

Dermed er Holstebro Kommune også den kommune i landet, der kan bryste sig af at have flest registrerede tilfælde af personer smittet med en variation af corona, der har muteret sig via mink.

Så sent som i onsdags sagde professor Søren Riis Paludan fra Institut for Biomedicin ved Aarhus Universitet, at et højt antal af personer smittet med en mink-variant ikke bør give grund til bekymring.

- Det gode argument for at være bekymret for minkmutationer findes ikke. Det er som om, det er svært at få politikerne ud af den tankerække. Corona er corona - uanset oprindelsen - indtil andet er bevist, og det er det ikke endnu, forklarede han.

- For mig er det ikke antallet af smittede personer med mink-mutationer, der er afgørende, men om man vurderer, at mutationerne er farlige. For så er ét tilfælde jo nok. Men der er altså ikke evidens for at sige, at minkvarianterne er særligt farlige, eller at en vaccine ikke vil virke, lød det fra Søren Riis Paludan.

Annonce

Mere end hver fjerde

De nyeste tal viser samtidig, at antallet af personer med corona i tilknytning til minkerhvervet også har været stigende.

Tallet er nu steget til 57 personer i Holstebro Kommune, der nu tegner sig for mere end hver fjerde smittetilfælde blandt personer med relation til minkdrift i regionen.

Ifølge Statens Serum Institut er der sket en bemærkelsesværdig markant stigning i andelen af personer med tilknytning til minkproduktion, der har fået påvist corona. Det gælder både i Region Midtjylland og Region Syddanmark.

- Stigningen er sket en til to uger efter starten på saneringen og aflivningen til pelsning. Det tyder på, at håndtering af mink i forbindelse med aflivning muligvis kan have været forbundet med en stor risiko for at blive smittet med covid-19, siger afdelingschef Tyra Grove Krause fra Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Store corona-vaccinationsdag: 940 borgere får i dag første skud Pfizer i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Sport

Stor donation til Waterz

Annonce