Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ministeren er klar i mælet: Forureneren skal betale uanset hvad

Genbrugsbutikkerne og de velgørende organisationer skal betale for at slippe af med affaldet. PR foto
Der er ikke udsigt til, at velgørende organisationer og foreninger kan slippe for at betale for at slippe af med affaldet på genbrugspladsen.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: At frivilligt drevne foreninger og humanitære organisationer skal betale gebyr for at benytte genbrugspladsen har fyldt en del i debatten i Ringkøbing-Skjern.

Nogle har været utilfredse med, at den slags skulle betale for at komme af med affald på genbrugspladsen, ligesom det er tilfældet for alle andre med et CVR-nummer. Faktisk har det været så stort et debatemne, at klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen har svaret på et udvalgsspørgsmål svaret, om han synes, gebyrbetalingen er i orden.

Og det synes han.

"Det er vigtigt for mig at sikre, at de frivillige organisationer har mulighed for at sælge de varer, som nogen ikke vil have, til dem, der vil have dem. Det er godt for klimaet og vores planet, og overskuddet går til et godt formål i Danmark eller ude i verden. Samtidig synes jeg, at der kan argumenteres for rimeligheden i, at de frivillige organisationer - ligesom alle andre virksomheder og borgere - betaler for håndteringen af deres affald efter, at de har solgt deres varer. Det svarer eksempelvis til, at de frivillige organisationer - ligesom alle andre virksomheder og borgere - også betaler for strøm, varme og vandforsyning. Dette er med til at sikre overensstemmelse med det grundlæggende princip om, at forureneren betaler, som giver incitament til at begrænse mængden af affald, samt EU's statsstøtteregler," hedder det i ministerens svar.

Annonce

Tilfreds udvalgsformand

Dette svar er Ringkøbing-Skjern Kommune godt tilfreds med.

- Ministeren kommer med sit svar rundt om de emner, vi også har haft oppe at vende i udvalget ad flere omgange. Vi anerkender fuldt ud værdien af det frivillige arbejde, men på samme tid er affaldshåndteringen - på linje med det at få leveret strøm og varme - en udgift, der hviler på os alle. Vi har lavet så smidig og enkel en ordning, vi kan, for at komme organisationerne i møde. Men samtidig siger vi lige så stilfærdigt, at vil man støtte foreningslivet, kan man med fordel finde andre og mere oplagte måder at gøre det på end via gebyret for adgang til genbrugspladserne, siger John G. Christensen, formand for teknik- og miljøudvalget John G. Christensen, i en pressemeddelelse.

Det koster godt 2000 kroner om året for virksomheder og foreninger ar få et klistermærke, der giver adgang til genbrugspladsen. Dette er sædvanligvis pr. bil. Kommunen har dispenseret for de humanitære foreninger og organisationer, så tilladelsen ikke er begrænset til et bestemt køretøj.

/cak

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce