Annonce
Hvide Sande

Minister til unge håndværkere: I er vigtige forbilleder

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (t.v.) havde torsdag inviteret Linda Kjeldsen og Nikolaj Hansen (nummer otte og ni fra venstre) og de andre unge fra det danske WorldSkills-landshold til en reception i ministeriet i København. Foto: Per Daugaard
Linda Kjeldsen og Nikolaj Hansen, der er i lære hos henholdsvis Hvide Sande Bageri og HNN Byggefirma i Videbæk, var torsdag inviteret til København for at blive hyldet for deres deltagelse ved WorldSkills i Rusland.

Hvide Sande/Videbæk: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) uddelte masser af verbale roser, da hun i går havde inviteret de 14 deltagere på det danske WorldSkills-landshold til reception i ministeriet:

- Vi har brug for at have en elite inden for et hvilken som helst fag. Det giver alle os andre noget at stræbe efter, og det giver ungdommen nogle vigtige forbilleder, lød det blandt andet fra ministeren.

Blandt de stolte tilhørere var 21-årige Linda Kjeldsen, der er i lære hos Hvide Sande Bageri, og den et år yngre murerlærling Nikolaj Hansen, der har sit daglige virke i HNN Byggefirma i Videbæk. Sammen med 12 andre, dygtige håndværkere deltog de to vestjyder i slutningen af august i WorldSkills 2019, der blev afviklet i den russiske by Kazan:

- I er så ekstraordinært dygtige, og jeg er sikker på, at I kan være med til at inspirere de unge til netop at blive bygningsmaler, murer, industritekniker eller et af de andre fag, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil, der samtidig gav udtryk for, at det danske WorldSkills-landshold er med til at vise vejen frem mod et Danmark med mere velstand og større lighed.

Vi har brug for at have en elite inden for et hvilken som helst fag. Det giver alle os andre noget at stræbe efter, og det giver ungdommen nogle vigtige forbilleder

Pernille Rosenkrantz-Theil (S), børne- og undervisningsminister

Kendte for noget

Børne- og undervisningsministeren opfordrede de unge til fortsat at vise verden, hvad de hver især mestrer af godt håndværk:

- Vi lever i en reality-show verden, hvor rigtig mange unge drømmer om at blive kendisser i en fart, koste, hvad det vil, og rigtig meget af det handler om at se godt ud og få mange følgere eller mange likes - og blive set, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil og tilføjede:

- Der er ikke så meget indhold i det, og det står i modsætning til jer, fordi I bliver kendte for indhold, I bliver kendte for noget, og det giver kæmpestor værdi for os andre.

Ved torsdagens reception overrakte bygningssnedker Steffen Slott Jørgensen en WolrdSkills-landsholdstrøje til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil. Foto: Per Daugaard
Annonce
Navne For abonnenter

Corona kostede hendes fars liv: Nu har Inge skrevet en kogebog sammen med sin mor

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Spjald blev hjemby for produktion af kjoler og 40 nye arbejdspladser - og andre glimt fra Gamle Dage

Ringkøbing

Han går fra 800 til 5000 kvadratmeter: Mr. Beef kan sagtens bruge al pladsen i ny fabrik

Ringkøbing Håndbold

Fra Okinawa til Vestjylland: Japansk træner i praktik i Ringkøbing Håndbold

Bonnichsen i klumme: Efterretningsvæsenet i Danmark ligger i ruiner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Stigende elpriser tvinger sommerhusbureau til nytænkning: Lejerne må betale, hvad strømmen reelt koster

Hvide Sande For abonnenter

Se billeder og video - skønt med varm krabbesuppe efter en kold tur på stranden: - Jeg slipper for matematik og sådan noget

Ringkøbing

Fra rengøringsmedarbejder til kurbadschef: 24-årig rumæner har gjort lynkarriere på Hotel Fjordgården

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Sport

Gidsel bliver på hotellet under træning efter slag i maven

Skjern For abonnenter

Kom med på læsehunden Frejas første arbejdsdag: Firbenet skal hjælpe børn med at blive bedre til at læse

Ringkøbing-Skjern

Overlader sit livsværk til nevø: 25 år efter grisehytte-eventyr er Torben Poulsen klar til et nyt kapitel

Annonce