Annonce
Ringkøbing

Opråb til magtfuldt udvalg på Christiansborg: Test af meget store vindmøller kan skade lokalsamfund

Anna Hilden og Finn Chemnitz gør klar til at entre Christiansborg. Privatselfie.
Anna Hilden og Finn Chemnitz fra Koordinationsgruppen mod udvidelse af Lem Kær fik onsdag foretræde for magtfuldt udvalg; det var en god oplevelse, siger Anna Hilden.

VELLING/KØBENHAVN: - Vi fik i alt fald fortalt medlemmerne af Folketingets udvalg for klima, energi og forsyning, at test af meget store vindmøller udfordrer balancen i lokalsamfundene.

Det fastslår Anna Hilden, Velling, efter at hun sammen med Finn Chemnitz, begge fra Koordinationsgruppen mod udvidelse af Lem Kær, onsdag havde foretræde for udvalget på Christiansborg.

Hun glæder sig også over, at udvalget efterfølgende har bedt klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) kommentere de synspunkter, som de to vestjyder fremførte.

Annonce

De to var inviteret, efter at have henvendt sig til politikerne på Borgen med en opfordring til Folketinget om at genoverveje rammerne for test af meget stor møller og til at sikre, at etablering af store vind- og solenergianlæg i landområderne tager hensyn til de berørte lokalsamfund.


Det er ikke sådan, at vi ønsker, at staten skal gribe ind i den kommunale beslutningsproces, men vort mål er især at få politikerne på Christiansborg til at kigge på rammerne for testanlæg.

Anna Hilden, Koordinationsgruppen mod udvidelse af Lem Kær.


-  Det er ikke sådan, at vi ønsker, at staten skal gribe ind i den kommunale beslutningsproces, men vort mål er især at få politikerne på Christiansborg til at kigge på rammerne for testanlæg, siger Anna Hilden.

Sammenhængskraften

- Møller så store, som dem man vil rejse ved Lem Kær, udfordrer sammenhængskraften i lokalsamfundet. Der skal findes en balance mellem industriens behov for at teste vindmøller og muligheden for at kunne leve det gode liv, også i yderområderne, siger Anna Hilden.

Hun er tilfreds med modtagelsen i udvalget, og er af den opfattelse, at der blev lyttet til hende og Finn Chemnitz.

- Et af medlemmerne sagde, at det ikke var første gang, udvalget havde hørt om den slags udfordringer, siger hun.

- Lem Kær viser, hvor trængt industrien er for at få mulighed for at teste de store møller. Vort håb er, at der kan blive iværksat en bred offentlig debat om, hvordan man sikrer en balance i forholdet mellem udbygningen af vedvarende energi og lokalsamfundenes behov, siger Anna Hilden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce