Annonce
Vestjylland

Minister: Regeringen er klar til at droppe minkgravene

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S). Arkivfoto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Nr. Felding: Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S), meldte fredag ud, at regeringen er klar til at droppe minkgravene - herunder den ved Nr. Felding.

Det oplyste ministeren til TV 2.

Det afhænger dog af, om myndighederne kan give grønt lys til det, fremgik det også.

- Ønsket om at få minkene væk og brændt har jeg haft fra dag 1, jeg hørte om det, sagde Rasmus Prehn til tv-stationen.

Flere forskellige muligheder bliver lige nu undersøgt af Miljøstyrelsen, hvorefter der mandag indkaldes til en teknisk gennemgang, som det hedder fra ministeren.

Til avisen her siger Rasmus Prehn lørdag formiddag pr. sms, at:

- Vi skal det her beklagelige problem til livs bedst og hurtigst muligt. Der er i øjeblikket et politisk flertal, der ønsker at grave minkene op. Det er også regeringens ønske, men vi er nødt til at se på, hvilke fordele og ulemper der er forbundet med de forskellige løsninger.

Og videre:

- Jeg har inviteret medlemmerne af Folketinget til teknisk gennemgang mandag, ligesom borgmestrene i de berørte områder er inviteret med til drøftelserne, så vi får truffet beslutning om den mest gennemtænkte og klogeste løsning.”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Annonce