Annonce
Ringkøbing-Skjern

Minister lover minkavlere penge nu: Vi er glade for, at der endelig sker noget

Niels Christian Poulsen fra No havde næsten 200.000 mink, da coronaen ramte og hans erhverv lukkede ned først i november. Nu er der udsigt til, at han får en lille bid af de penge, staten har stillet ham i udsigt: Foto: Poul Osmundsen
Minkavler Niels Christian er meget tilfreds med, at der omsider bliver taget hul på betaling for aflivning af deres mink.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der er nu udsigt til, at de første minkavlere kan få nogle af de mange penge, de har til gode, efter statsministeren lukkede deres erhverv i november sidste år.

Fødevareminister Rasmus Prehn (S) har i Folketinget slået fast, at de første honorarer for at slå deres dyr ned nu er på vej.

- Fødevarestyrelsen har oplyst til mig, at de påbegynder udbetalingen i zone 2 i disse timer, siger ministeren til TV2.

Annonce

En god nyhed

Meldingen glæder minkavler Niels Christian Poulsen fra No.

- Det er en glædelig nyhed, at der nu kommer hul på udbetalingerne. Det er vi meget glade for. Det er også på tide. Hvornår jeg får penge, aner jeg ikke. Men nu ved vi, at den første portion er på vej, siger han.

Poulsen hyrede 20 mand til at slå sine mink ihjel sidste år i november. Udgiften på godt 800.000 kroner til løn måtte han i første omgang selv lægge ud.


Vi vil jo stadig mangle pengene for den tempobonus på 30 kroner pr. dyr, som vi var stillet i udsigt. Prisen for vores skind er heller ikke afklaret

Niels Christian Poulsen, tidligere minkavler


I sidste uge var minkavleren så frustreret over de manglende udbetalinger, at han valgte at sende en rykker afsted til staten. Og det kan nu have givet bonus.

Annonce

Hvad med resten

Niels Christian Poulsen ved ikke, hvornår styrelsen når til hans regning i bunken. Ligesom det også er uvist, hvornår staten betaler de andre ubetalte regninger til landets minkavlere.

- Vi vil jo stadig mangle pengene for den tempobonus på 30 kroner pr. dyr, som vi var stillet i udsigt. Prisen for vores skind er heller ikke afklaret, ligesom det helt store spørgsmål om erstatningen for vores farme stadig mangler, siger Niels Christian Poulsen.

Tempobonus og skinafregning løber for Poulsens vedkommende op i mindst 35 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing

RSS-feeds:

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Ringkøbing-Skjern

Efter coronafund på plejehjem: Kommune ved ikke hvornår plejehjemsbeboere vaccineres anden gang

Annonce