Annonce
Ringkøbing-Skjern

Minister lover løsning i sag om museumspenge

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) forstår fuldt ud frustrationerne, men understreger, at der er tale om en kompleks sag. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
I begyndelsen af det nye år vil beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard fremlægge en løsning, der tilgodeser de 30 kulturinstitutioner - herunder Ringkøbing-Skjern Museum - der er ramt af sagen om penge fra Arbejdsmarkedets Feriefond.

RINGKØBING-SKJERN: Er det rimeligt, at et museums fremtid skal være truet, fordi der har været tre års ventetid og fem udsættelser i sagen om lån fra Arbejdsmarkedets Feriefond?

Det spørgsmål rejser sig, efter Dagbladet kunne fortælle, at Ringkøbing-Skjern Museum lige nu lever i uvished, om der skal betales 13,5 millioner kroner tilbage til det, som museet for 25 år siden fik at vide, var en donation.

Nu kommer beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på banen, og han lover en løsning, som skal præsenteres i det nye år, og han svarer på ja til spørgsmålet, om det så er en løsning, der tilgodeser museerne.

Men hvordan kan det tage så lang tid at finde en løsning?

"Det er meget beklageligt, at vi endnu ikke har en endelig afklaring, og jeg forstår fuldt ud frustrationerne. Nu har jeg først overtaget sagen i sommer efter valget, men som jeg forstår det, har det taget tid at finde en ordentlig løsning og få den forhandlet på plads med EU-Kommissionen. Heldigvis tegner det til, at vi får en løsning i starten af det nye år", skriver Peter Hummelgaard i en mail til Dagbladet.

Flere af de 30 kulturinstitutioner, der i sin tid modtog penge fra Arbejdsmarkedets Feriefond, kæmper i dag med den daglige drift, fordi der hele tiden hænger en sky over fremtiden i forhold til spørgsmålet, om pengene skal betales tilbage eller ej.

Museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen frygter, at Ringkøbing-Skjern Museum kan ende som teknisk insolvent, og den udviklingsplan, som museet gerne vil have gang i, er ikke realiserbar lige nu, fordi fremtiden er uvis. Den frustration forstår Peter Hummelgaard.

"Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at museerne har så store udfordringer med at få økonomien til at stemme, fordi vi fra politisk hold har været længe om at finde en løsning. Men vi skal også bare huske, at der er tale om en kompleks sag, og vi vil være helt sikre på, at løsningen holder i forhold til EU-retten, så vi ikke bare står med et nyt problem senere. Derfor har vi prioriteret at lande en ordentlig model", forklarer Peter Hummelgaard i sin mail.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold

Anders Eggert fejrede mål-jubilæum: Det skete selvfølgelig med et mål på straffekast

Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Annonce