Annonce
Udland

Minister kalder EU-topfigur en dum dreng for idiot-udtalelse

John Thys/Ritzau Scanpix
EU-Kommissionens første næstformand bør stoppe sine barnlige fornærmelser, siger brexit-minister før EU-møde.

Den øverste EU-ledelse har i store træk udadtil holdt en diplomatisk tone i forhandlinger om Storbritanniens ventede skilsmisse med EU.

Men i en udsendelse, som BBC sender torsdag, siger EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, at de britiske brexit-forhandlere "løber rundt som idioter".

Han henter inspiration til sin bemærkning i den britiske tv-serie "Fars Hær", hvor en af hovedpersonerne hedder Kommandør Mainwaring.

- Jeg mener, at Timmermans bør stoppe sine barnlige fornærmelser. Hvis han er så stor fan af "Fars Hær", vil han kende svaret fra Mainwaring til dette: "stupid boy", siger brexit-minister Martin Callanan før et møde i Bruxelles.

I BBC-udsendelsen siger kommissionens første næstformand, at det er som "Lance Corporal Jones (i Fars Hær, red.): "Gå ikke i panik, gå ikke i panik". De løber rundt som idioter, siger hollænderen.

Angrebet fra Timmermans falder på et tidspunkt, mens Storbritanniens konservative er ved at finde ny leder, efter at Theresa May før sommerferien meddelte, at hun forlader posten som premierminister.

Efter tre års forgæves forsøg på at få skilsmissepapirerne mellem EU og Storbritannien i orden var det nødvendigt med en ny politisk ledelse.

Mest sandsynligt er det, at partimedlemmerne vælger Boris Johnson, som dermed bliver ny premierminister.

Johnson har i britiske medier sagt, at han er overbevist om, at han kan forhandle en bedre aftale for skilsmissen, end May formåede.

Han vil ikke acceptere den såkaldte bagstopper, hvis mål er at forhindre en egentlig grænsekontrol mellem EU-landet Irland og det britiske Nordirland.

Desuden mener han, at han vil kunne forhandle sig frem til, at de to parter kan handle videre uden told og besvær, indtil en handelsaftale og en aftale om det fremtidige forhold er færdig.

Det sagde han forleden i et interview med BBC.

De øvrige EU-lande har hidtil stået sammen. De har sagt, at skilsmisseaftalen ikke kan genforhandles.

Storbritannien står til at forlade EU 31. oktober, hvis ikke parterne bliver enige om andet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se listen - så mange er indskrevet på kommunens skoler: Flere folkeskoler med færre end 10 elever i 0. klasse

Annonce