Annonce
Hvide Sande

Minister afviser at betale Vattenfall for at flytte kystnære møller

Energiminister Lars Christian Lilleholt vil ikke betale Vattenfall for at flytte de kystnære møller længere ud på haven, selv om det måske godt kan lade sig gøre. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Selv om energiminister Lilleholt (V) ikke vil udelukke, at staten kunne kompensere Vattenfall for ekstraudgifter ved at flytte Vesterhav Syd-møllerne, så afviser han at gøre det.

Vestkysten: De omstridte Vesterhav Syd-møller har endnu en gang været omkring energiminister Lars Christian Lilleholts bord.

Denne gang fordi folketingsmedlem Dennis Flydtkjær (DF) har stillet spørgsmål til sagen om placeringen af møllerne.

Af svarene fremgår det dog klart, at ministeren afviser at betale kompensation til Vattenfall mod at de flytter møllerne længere ud på havet end de planlagte fire-otte kilometer.

- Jeg havde gerne set, at Vattenfall kunne rykke møllerne længere ud i koncessionsområdet, og selv om jeg forstår frustrationen over de kystnære havvindmøller, så vurderer jeg, at det ikke vil være hensigtsmæssigt at afprøve en kompensationsløsning, fastslår ministeren i sit skriftlige svar til Dennis Flydtkjær.

Energiministeren understreger, at staten ikke har ret til at kræve møllerne flyttet - heller ikke mod kompensation. Energistyrelsen vil dog ifølge Lars Christian Lilleholt ikke udelukke, at en kompensationsløsning kan gennemføres i overensstemmelse med udbudsretten. Men Energistyrelsen vurderer også, at det vil være forbundet med risiko kompensere Vattenfall, blandt andet fordi det vil være vanskeligt at vurdere kompensationens størrelse.

Flytter man møllerne, vil det kræve en ny tidsramme, fordi selskabet ikke vil kunne overholde fristen i koncessionsaftalen, og det kan være i strid med udbudsreglerne og indebærer en risiko for et sagsanlæg, lyder vurderingen også.

Ministeren skriver, at Vattenfall under et møde med ham og den nu tidligere miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) fortalte, at man arbejder med undersøge, om man kan "minimere de visuelle gener ved møllerne" og at man arbejder på at anvende "intelligent advarselslys til fly, så man slipper for at møllerne lyser op hele tiden, når det er mørkt".

Det har ikke været muligt at træffe Dennis Flydtkjær for en kommentar til energiministerens svar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Afgift på affald fra loppemarkeder: Det er en ommer

Læserbrev: I Ringkøbing-Skjern Kommune roser politikerne det mangfoldige frivillige arbejde, der udføres i vores kommune. Hvor længe kan vi holde motivationen blandt de frivillige til at fortsætte, hvis pengene for vores salg på loppemarked og genbrugsbutikker skal være med til at dække en del af kommunes udgifter ved affaldshåndtering. Vi er 55 frivillige organisationer, som er blevet pålagt ekstra udgifter og skal betale 2012 kroner om året. Mon ikke dette tiltag administrativt går op i hat og briller. Vi modtager rigtig mange ansøgninger. Alle vores penge går til velgørenhed på forskellig vis. En stor del af vores midler uddeler vi til det lokale børne- og ungdomsarbejde. Der er rigtig mange frivillige som gør et kæmpe arbejde for at minimere mængden af affald, sælge de genbrugte ting og dermed giver mulighed for, at andre kan bruge det fremfor at aflevere det på genbrugspladsen. Det kan man kun kalde bæredygtighed i Naturens Rige. Det er en win-win sag, færre varer til genbrugspladserne og respekt for de frivilliges arbejde. Vi fra Videbæk Y`Mens Club tilslutter os de argumenter, som er fremført af Blå Kors Genbrug, Plejehjemmets venner og Kirkens Korshær og håber, at beslutningen kan blive omstødt og ændret politisk.

Navne

Hotel Falken går et niveau op

Annonce