Annonce
Vestjylland

Minister afkræves svar om Høfde 42

Man ved, hvad man skal vide, og teknologien til at rydde op i høfde 42 er også på plads. Men pengene mangler. arkivfoto: Johan Gadegaard
Både Venstre og SF har krævet miljøministeren i samråd for at få et klart svar på, hvordan regeringen vil håndtere de tunge jordforureningssager.
Annonce

Vestjylland: Tålmodigheden med miljøminister Lea Wermelin (S) er ved at løbe ud for både SF og Venstre. Derfor har de to partiers ordførere krævet en forespørgselsdebat i folketinget, hvor de vil have klar besked om, hvad den socialdemokratiske regering vil stille op med de tunge jordforureningssager i Danmark.

Det sker, fordi miljøministeren endnu en gang har udskudt beslutningen om at bevilge penge til at rense jorden i de store sager.

- Det er politik, når det er værst, siger Jørgen Nørby (V), der er formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Sammen med regionsrådsformand Anders Kühnau (A) og direktøren i Dansk Miljøteknologi, Søren Bukh Svenningsen, har han de seneste dage forsøgt at sætte fokus på problemet på blandt andet altinget.dk, men også i fagbladet Dansk Miljøteknologi.

Her gennemgår de, hvordan miljøministeren først bad de danske regioner om at lave en prioriteret plan for oprydningen af de 10 største forureninger i landet - de såkaldte generationsforureninger.

Planen er lavet, og den beskriver også, hvordan man allerede nu er klar til at rense op på både høfde 42 og den gamle fabriksgrund på Harboøre Tange, mens flere af de øvrige forureninger i landet først skal undersøges nærmere.

Både Venstre og SF er enige om, at Lea Wermelin efterfølgende har trådt på bremsen, da hun efterfølgende har bedt om en vurdering og prioritering af samtlige danske jordforureninger, inden der kan bevilges penge til generationsforureningerne.

Derfor har SF's miljøordfører Signe Munk og Venstres miljordfører Jacob Jensen krævet en forespørgselsdebat i folketinget, hvor regeringen skal fremlægge sine initiativer, som derefter diskuteres. Debatten skal finde sted den 3. juni i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce