x
Annonce
Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

23-årige Muhammed Walo er den nye ejer af Mini Bazar i Ringkøbing. I forvejen har han en butik i hjembyen Silkeborg, og succesen derfra har givet ham mod på mere. - Det går godt med butikken i Silkeborg, og jeg synes ikke, der er så langt fra Silkeborg hertil, så jeg turde godt. Jeg synes, Ringkøbing mangler sådan en butik her, siger Muhammed Walo. Foto: Jonas Kollerup.
Mini Bazaren i Ringkøbing har atter slået dørene op, efter at den i november lukkede efter et hærværk. Det sker med en ny ejer bag disken.

Ringkøbing: Hvis du har en sød tand efter mellemøstlige kager eller bare er vild med mellemøstlig mad, så er der godt nyt.

Nu kan du nemlig atter slå vejen forbi Mini Bazar på Mylius Erichsens Vej i Ringkøbing. Butikken slog dørene op igen i begyndelsen af april. Den har været lukket siden et hærværk i november.

Den lille butik har allerede så godt som fyldte hylder med blandt andet ris, bønner, forskellige oliven, te og kager.

- Her er virkelig mange ting, som man ikke kan finde i almindelige supermarkeder, siger 23-årige Muhammed Walo. Han er den nye ejer af Mini Bazar i Ringkøbing og ejer i forvejen en lignende, men større butik i Silkeborg.

Ligesom med butikken i Silkeborg bliver der tale om et rigtigt familieforetagende, for den daglige drift står lillebror Bashar Walo på 18 år for sammen med brødrenes far, Omar Walo på 56 år. Omar har tidligere haft en lignende købmandsbutik i Syrien, og han ved godt, hvordan man skal værne om kunderne. Selvom han trisser rundt og sætter varer på plads i den nye butik, så er han hurtigt rundt med en karamel til nye kunder, når de kigger ind.

Den slags købmandstække kan meget vel være en del af forklaringen på, at Muhammed har turdet give sig i kast med salg af mellemøstlige varer i Ringkøbing, selvom den tidligere butiksejer oplevede problemer med indbrud, hærværk og svigtende omsætning.

- Det går godt med butikken i Silkeborg, og jeg synes ikke, der er så langt fra Silkeborg hertil, så jeg turde godt. Her er mange turister, og jeg synes, Ringkøbing mangler sådan en butik her, og så tænkte jeg ’okay, nu køber jeg den her butik’, siger Muhammed Walo og bliver stoppet i sin talestrøm af en kunde.

- Det synes vi også, Ringkøbing mangler, selvom vi ikke bor her. Der har altid været en her, så det har været et stort savn, at der pludselig ikke var nogen, siger kunde i butikken Elisabeth Bøving fra Aarhus. Hun har sommerhus i Ringkøbing-området og har jævnligt frekventeret den tidligere Mini Bazar på Mylius Erichsensvej.

- Jeg er jo vant til masser af dem i Aarhus. Jeg manglede den, da den var væk, og synes, det hører sig til i enhver by. De har mange specielle varer, siger hun.

Selvom Mini Bazaren under den tidligere ejer var udsat for både indbrud og hærværk, så er det ikke noget, der bekymrer Muhammed Walo.

- Nej, det tænker jeg ikke rigtigt på. Jeg overvejer at sætte videoovervågning op, men det er også det, siger han.

Butikken har åben alle dage undtagen tirsdag i tidsrummet fra klokken 10.30 til klokken 18.

Mini Bazar i Ringkøbing. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Annonce