Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk

23-årige Muhammed Walo er den nye ejer af Mini Bazar i Ringkøbing. I forvejen har han en butik i hjembyen Silkeborg, og succesen derfra har givet ham mod på mere. - Det går godt med butikken i Silkeborg, og jeg synes ikke, der er så langt fra Silkeborg hertil, så jeg turde godt. Jeg synes, Ringkøbing mangler sådan en butik her, siger Muhammed Walo. Foto: Jonas Kollerup.
Mini Bazaren i Ringkøbing har atter slået dørene op, efter at den i november lukkede efter et hærværk. Det sker med en ny ejer bag disken.

Ringkøbing: Hvis du har en sød tand efter mellemøstlige kager eller bare er vild med mellemøstlig mad, så er der godt nyt.

Nu kan du nemlig atter slå vejen forbi Mini Bazar på Mylius Erichsens Vej i Ringkøbing. Butikken slog dørene op igen i begyndelsen af april. Den har været lukket siden et hærværk i november.

Den lille butik har allerede så godt som fyldte hylder med blandt andet ris, bønner, forskellige oliven, te og kager.

- Her er virkelig mange ting, som man ikke kan finde i almindelige supermarkeder, siger 23-årige Muhammed Walo. Han er den nye ejer af Mini Bazar i Ringkøbing og ejer i forvejen en lignende, men større butik i Silkeborg.

Ligesom med butikken i Silkeborg bliver der tale om et rigtigt familieforetagende, for den daglige drift står lillebror Bashar Walo på 18 år for sammen med brødrenes far, Omar Walo på 56 år. Omar har tidligere haft en lignende købmandsbutik i Syrien, og han ved godt, hvordan man skal værne om kunderne. Selvom han trisser rundt og sætter varer på plads i den nye butik, så er han hurtigt rundt med en karamel til nye kunder, når de kigger ind.

Den slags købmandstække kan meget vel være en del af forklaringen på, at Muhammed har turdet give sig i kast med salg af mellemøstlige varer i Ringkøbing, selvom den tidligere butiksejer oplevede problemer med indbrud, hærværk og svigtende omsætning.

- Det går godt med butikken i Silkeborg, og jeg synes ikke, der er så langt fra Silkeborg hertil, så jeg turde godt. Her er mange turister, og jeg synes, Ringkøbing mangler sådan en butik her, og så tænkte jeg ’okay, nu køber jeg den her butik’, siger Muhammed Walo og bliver stoppet i sin talestrøm af en kunde.

- Det synes vi også, Ringkøbing mangler, selvom vi ikke bor her. Der har altid været en her, så det har været et stort savn, at der pludselig ikke var nogen, siger kunde i butikken Elisabeth Bøving fra Aarhus. Hun har sommerhus i Ringkøbing-området og har jævnligt frekventeret den tidligere Mini Bazar på Mylius Erichsensvej.

- Jeg er jo vant til masser af dem i Aarhus. Jeg manglede den, da den var væk, og synes, det hører sig til i enhver by. De har mange specielle varer, siger hun.

Selvom Mini Bazaren under den tidligere ejer var udsat for både indbrud og hærværk, så er det ikke noget, der bekymrer Muhammed Walo.

- Nej, det tænker jeg ikke rigtigt på. Jeg overvejer at sætte videoovervågning op, men det er også det, siger han.

Butikken har åben alle dage undtagen tirsdag i tidsrummet fra klokken 10.30 til klokken 18.

Mini Bazar i Ringkøbing. Foto: Mads Dalegaard
0/0
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Loft over topchefernes løn er en død sild

Erhverv

Café Mylle er ikke til salg - kun bygningen

Erhverv

Designvirksomhed vil nå en milliard i omsætning

Tophistorier

Erhverv

Stort galleri: Imponerende sandrobotter tager form

Erhverv

Charmeoffensiv for en branche i bevægelse

Erhverv

Trods hektiske måneder: Skjern Bank lander på 44,2 millioner i første kvartal

Erhverv

Ikast drømmer stort om bymidten