Udland

Mindst 17 såret ved eksplosion ved turistbus i Egypten

Ahmed Fahmy/Reuters
Sikkerhedskilder i Egypten siger, at en vejsidebombe ramte turistbus nær et nyt museum ved pyramiderne.

En vejsidebombe blev søndag bragt til eksplosion mod en turistbus nær et nyt museum ved pyramiderne i Egypten.

Mindst 17 er personer er såret - de fleste udenlandske turister. Det oplyser sikkerhedskilder og hospitalskilder til AFP.

- Blandt de sårede var sydafrikanere og egyptere, siger sikkerhedskilder og hospitalskilder til AFP.

En anden sikkerhedskilde oplyser til Reuters, at der var 25 turister fra Sydafrika om bord på den bus, der blev ramt af bomben. Fire egyptere i en bil tæt på blev såret af bomben.

Eksplosionen skete nær pyramidekomplekset med sfinksen ved Giza. Det var få hundrede meter fra et kæmpestort museum, som åbner næste år.

Det velbesøgte turistmål ved pyramiderne er blevet opslugt af storbyen Kairo.

Der er ingen oplysninger om, hvilke grupper der mistænkes for at have udført angrebet.

Egypten har længe kæmpet mod islamistiske grupper på Sinaihalvøen.

Oprørsgrupperne har fra tid til anden også gennemført angreb i Kairo eller nærliggende områder. De har angrebet kristne eller turister.

Søndagens angreb sker på et tidspunkt, hvor der er tegn på fremgang i Egypten vigtige turistindustri.

Den har i en årrække har været i krise som følge af uroligheder og politisk vold i kølvandet på en opstand, som førte til den tidligere lede Hosni Mubaraks fald.

Det er anden gang inden for seks måneder, at der sker et angreb mod udenlandske turister nær pyramiderne. Søndagens angreb skete få hundrede meter fra det seneste angreb i december.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at det ikke har oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de sårede personer.

/ritzau/AFP

0/0
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Tophistorier

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer