Udland

Mindst 17 såret ved eksplosion ved turistbus i Egypten

Ahmed Fahmy/Reuters
Sikkerhedskilder i Egypten siger, at en vejsidebombe ramte turistbus nær et nyt museum ved pyramiderne.

En vejsidebombe blev søndag bragt til eksplosion mod en turistbus nær et nyt museum ved pyramiderne i Egypten.

Mindst 17 er personer er såret - de fleste udenlandske turister. Det oplyser sikkerhedskilder og hospitalskilder til AFP.

- Blandt de sårede var sydafrikanere og egyptere, siger sikkerhedskilder og hospitalskilder til AFP.

En anden sikkerhedskilde oplyser til Reuters, at der var 25 turister fra Sydafrika om bord på den bus, der blev ramt af bomben. Fire egyptere i en bil tæt på blev såret af bomben.

Eksplosionen skete nær pyramidekomplekset med sfinksen ved Giza. Det var få hundrede meter fra et kæmpestort museum, som åbner næste år.

Det velbesøgte turistmål ved pyramiderne er blevet opslugt af storbyen Kairo.

Der er ingen oplysninger om, hvilke grupper der mistænkes for at have udført angrebet.

Egypten har længe kæmpet mod islamistiske grupper på Sinaihalvøen.

Oprørsgrupperne har fra tid til anden også gennemført angreb i Kairo eller nærliggende områder. De har angrebet kristne eller turister.

Søndagens angreb sker på et tidspunkt, hvor der er tegn på fremgang i Egypten vigtige turistindustri.

Den har i en årrække har været i krise som følge af uroligheder og politisk vold i kølvandet på en opstand, som førte til den tidligere lede Hosni Mubaraks fald.

Det er anden gang inden for seks måneder, at der sker et angreb mod udenlandske turister nær pyramiderne. Søndagens angreb skete få hundrede meter fra det seneste angreb i december.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at det ikke har oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de sårede personer.

/ritzau/AFP

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce