Annonce
Videbæk

Minderne kom frem ved besøg på VW og Retro Museum

Et hold beboere fra Centerparken i Videbæk tog på udflugt til VW & Retro Museum i Ulfborg. Privatfoto

VIDEBÆK: En sum penge fra Sundheds- og Ældreministeriet har givet mulighed for at tage ældre fra Centerparken i Videbæk med på flere udflugter. Den seneste var et besøg på VW og Retro Museum i Ulfborg, hvor i alt 10 deltog.

På museet er der udstillinger af ældre biler og originale købmandsvarer fra gamle dage. Undervejs blev der fortalt om tingenes oprindelse, og hvordan de fandt vej til Ulfborg.

For mange af deltagerne var det et gensyn med ting fra deres yngre dage, hvilket sendte snakketøjet på sund overarbejde.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce