Annonce
Mindeord

Mindeord: Vi vil huske gode og glade stunder med Jørgen Poulsgaard Jørgensen

Idom: Dagbladet har modtaget dette mindeord om Jørgen Poulsgaard Jørgensen, Idom, af Peder Vad Jørgensen, Holstebro:

Onsdag den 4. marts døde Jørgen Poulsgaard Jørgensen, Idom.

Jørgen blev født på gården ” Vibholm” i Madum den 31. marts 1933. Han blev den mellemste i en søskendeflok på fem.

Jørgen kom ud at tjene som 16 årig på en gård ved Oksbøl, senere på ” Nymølle” i Højmark efterfulgt at et ophold på Viborg gymnastikhøjskole og 18 måneder som soldat i Karup.

Jørgen arbejdede med forskellige erhverv (landbrug, handel, forsikring med mere), men den bedste tid var måske nok de 25 år på Vester Brejnholt i Tvis, som han drev som hobbylandbrug sammen med sin elskede Aase.

Senere byggede de hus i Idom, hvor de har boet de sidste cirka 15 år.

Aase og Jørgen forstod på forbilledlig vis at skabe en harmonisk familie sammen med deres seks børn, med tæt sammenhold alle imellem, selvom det er sammenbragte børn undtagen det yngste, som er fælles.

Jørgen var et meget socialt og humoristisk menneske, og han var tit midtpunkt i de mange sammenkomster mellem familie og venner. Et godt eksempel på hans humor var, at han kunne finde på at kommentere min manglende hårpragt med et ”der er ingen grund til, at der er tag på et hus, der ikke er noget i”. Jeg var dog aldrig i tvivl om andet end, at det var venlig ment, og et udtryk for hans specielle humor.

De sidste år i Idom blev svære, da Jørgen endte i kørestol delvis lammet efter en blodprop. Heldigvis fejlede forstanden ikke noget og han vedblev med at interessere sig for mange ting, og spørge ind til os alle ikke mindst til sine kære børn, svigerbørn og børnebørn.

Det var både rørende og berigende , at være vidne til hvordan Aase tilsidesatte egne behov, for at passe og pleje Jørgen den sidste tid. Vi vil altid huske Jørgen for de gode og glade stunder, vi havde sammen. Jørgen blev begravet på Idom kirkegård den 13. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce