Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mindeord: Tage, du har været os en god bror

Tage Jespersen, Videbæk, er død. Han blev 81 år. Privatfoto
Annonce

Videbæk: Dagbladet har modtaget dette mindeord om Tage Jespersen, Videbæk, fra hans søster Anna Kathrine Brejnegaard, Randers:

Kære Tage, dig har vi kendt altid. Jeg husker tydeligt den 26. september 1939, hvor vores far kom ind i soveværelset og sagde, vi skulle komme ned og se vores lillebror - en meget lille 6 punds mand, du var så fin og lille, og for os en god oplevelse. Min mor sagde: "Det er vores lille solstråle!" Du var efternøleren!

I din barndomstid var du altid en glad og livlig lille gut, du spillede på hjemmelavet violin, og sang ”Jeg har min hest, jeg har min lasso” og ”Lilli Marleen”. Du stod ofte på låget af foderkassen og sang, mens vi andre håndmalkede om morgenen. Du voksede op og fulgte far i mark og stald, landmandslivet var bare dig.

I 1942 købte far og mor 16 tdr.l. jord af Lund Birkmose. Efter krigen blev der søgt om byggetilladelse, alle stalde var fyldt med dyr. I 1947 kom byggetilladelsen, og der blev indlagt vand. Den travle sommer var vi murerarbejdsmænd imellem roehakning og høbjærgning. Korn, kartoffel og roeoptagning. Køerne, kyllingerne, høns og gæs. Nordestgaard kørte mælkerute til Herborg Mejeri. Det var en travl og festlig sommer. Der var mange mennesker på gården, og håndværkerne skulle alle have eftermiddagskaffe. Hver dag bagte vi kringle, så der var varm brød til kaffen.

Tage, du havde en god skoletid i Herborg Skole. Det var i din tid den store skrifts-ændring kom, de store bogstaver faldt væk, der skete nok flere ting.

Du kom på Brejninggaards Efterskole. I 1955 var vi begge hjemme på Solvang. Her byggede vi det store hønsehus. Her skiltes vore veje hjemme. Du tog på job, senere på Rødding Højskole. I vinteren 1963-64 var du på Kalø Landbrugsskole.

Du blev ansat hos landbrugskonsulenten i Videbæk, Hangaard Nielsen. Her fik du en god og travl tid, for du boede hjemme, og var fodermester morgen og aften. Du var til stor hjælp for far og mor. Du havde en stor vennekreds og gymnastikken og foreningsarbejde fyldte meget i din sparsomme fritid.

Men så i 1968 skete der det helt store for dig. Du havde mødt ”pigen” i dit liv, søde Ellen Hedvig, som blev din kære kone. I blev gift 18. maj, en skøn sommerdag med nyudsprungne bøgegrene. Her var hele den store talrige familie indbudt til flot bryllupsfest i Brejning Kirke, med efterfølgende fest i Sognegaarden, fin middag og musik og dans til de lyse timer!

Din kære kone var en flittig pige - sygeplejerske med arbejde på Tarm Sygehus. Ellen Hedvig fortsatte med sit job. Da I fik jeres søn Ole, tog din kone ham med til Tarm - i vintertiden med sneploven kørende foran. Men da Søren kom til, blev Ellen Hedvig travl hjemmegående husmor. I udvidede Solvang og byggede nyt vidunderligt stuehus i 1975, som blev indviet, da Marianne kom til verden. Senere kom Birgitte til. Så du sørgede for, at din søn fik en bror og din datter fik en søster!

I deltog i foreningsliv, gymnastik og sangkor i Spjald. Og vi blev budt med på bustur til Snåse, 170 km nord for Trondhjem. Vi deltog i sangtimerne, idet vi besøgte mor på Spjald Plejehjem om eftermiddagen og sang i kor om aftenen på Lindas store hold i maj og juni måned. Sangturen var i Sankt Hans-ugen - en fantastisk oplevelse! Lis og Niels deltog også.

Familiesangferie, vi boede privat, og de lavede udflugtsture for os, en stor sangaftensfest sluttede, der var lyst hele døgnet. En god og flot oplevelse for os, sammen med den hyggelige og store flok sangere. Vi så Norge sammen i festdragt. Tak - det nød vi meget.

Tusind tak for alle de rige minder, vi har fra Solvang. I har altid modtaget os med varme og åbne arme. I har samlet familie og venner og altid sluttet festen med sange fra DGI s gode sangbøger.

Tage, du har været os en god bror. I sidste uge fik jeg en lang telefonsamtale med dig, hvor du spurgte ind til Erik og hele vores familie, både de unge og vi gamle. Tage, du var højt elsket og vil blive dybt savnet af hele familien.

Æret være Tages Minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Bil i brand: Påkørte gravemaskine

Debat

KD vil have minkgravene fjernet

Annonce