Annonce
Navne

Mindeord: Richard Borch var ikke bange for at prøve nyt

Richard Borch er død. Privatfoto
Annonce

Dagbladet har modtaget dette mindeord over Richard Borch, Videbæk, fra sønnen Arne Borch:

Her i sommer, helt nøjagtig på USAs Uafhængighedsdag, døde vores kære far, Richard Borch, på Videbæk Plejehjem hvor han dagen inden havde fået en aflastningsplads. Forinden var gået et kort sygdomsforløb, som havde tæret på hans kræfter.

Richard blev født i 1927 på Østergaard i Ølstrup som det 9. barn ud af 12. Han kom ud at tjene som niårig i Brejning, hvor han også blev konfirmeret. Han var ude at tjene flere steder som ung, var ved militæret i Karup og på Tommerup Højskole på Fyn. Her møder han Marie, som han bliver gift med i 1951.

Sammen bygger de hjemmet op på gården på Attenagrevej i Ølstrup. I 1953 kommer datteren, Inger, til. Og først senere i 1962 og 1964, kommer sønnerne Arne og Poul.

Gården bliver passet med flid og møje, og da der bare er 20 tdr. land, måtte der arbejdes ved siden af. At hente mælk på de andre gårde i sognet, var en af bibeskæftigelserne - arbejde på Arinco i Videbæk, var et andet. I 1974 bygges der til gården, så svinebestanden blev større. I 1979 sættes køerne ud, og gården blev nu udelukkende til svineproduktion.

I 1988 fik Richard en blodprop ved hjertet, men han fortsatte indtil 1992, hvor han langsomt satte svinene ud. Gården blev solgt i 1996, og sammen flyttede Marie og Richard til Ringkøbing. Forinden var Maries helbred langsomt begyndt at svækkes. Richard overtog nu flere opgaver i huset, og blev efterhånden en mester i køkkenet.

Da Marie dør i 2004, står Richard alene i huset, men han formår at passe det frem til 2012, hvor han sælger det til sønnen, Arne. Han flytter i ældrebolig på Holmegaardsbakken, hvor han fik knap otte år.

Richard var en møjsommelig mand, som tog aktivt del i mange ting. Menighedsråd, bowling, sangkor med mere. Han var ikke bange for at prøve noget nyt, og som 87 årig kom han med i den digitale verden og fik computer, som han brugte meget tid på. Men det, som lå ham mest på sinde, var de fattiges lod i livet. Han støttede flere sager i ind- og udland.

Richard efterlader sig en datter i Herning, en søn i Ringkøbing og en søn i Aarhus.

Ære være Richards minde

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

Ringkøbing-Skjern

Coronasmittede mink lukker samtlige plejehjem i Ringkøbing-Skjern

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Annonce