Annonce
Navne

Mindeord over Karl Ole Pedersen: Den flittige jæger er gået til de evige jagtmarker

Karl Ole Pedersen, Nr. Bork, er død, 87 år. Privatfoto

Bitten Aarhus Jacobsen, Tranevej 48, Brande, har på familiens vegne sendt følgende mindeord om sin far, Karl Ole Pedersen, Nr. Bork, der stille er sovet ind på Anker Fjord Hospice, 87 år gammel.

Den gamle murer og havemanden har lagt den hvide murerkasket og redskaberne fra sig for sidste gang. Jægeren er gået til de evige jagtmarker.

Far var født og opvokset i Nr. Bork, hvor han var ældste barn ud af en søskendeflok på seks. Han kom tidligt ud at tjene på forskellige gårde, fritiden blev brugt på friluftsliv og sport, og især jagt var hans store lidenskab. Han dyrkede gymnastik og håndbold både som leder og udøvende.

Som 16-årig kom han på Staby Efterskole på et fem måneders vinterophold. Disse fem måneder gjorde en forskel for ham. Hele sit liv mindedes han denne tid som en fantastisk oplevelse. Han sørgede også for, at alle os fire børn fik et flerårigt ophold på samme efterskole. Som bedstefar glædede han sig ligeledes over, at to af hans børnebørn også har været elever samme sted.

25. maj 2019, en uge før han blev syg, havde han en fantastisk dag på Staby Efterskole, hvor han kunne fejre sit 70-års jubilæum sammen med to af sine børn. Mona var samme dag 40 års jubilar og Thomas 30 års jubilar.

Far har hele sit liv boet i Nr. Bork, men som ung fik han også et ophold på Ollerup Gymnastikhøjskole og kom derefter på Ollerup Håndværkerskole. Her mødte han ikke pigen fra Fyn, men pigen fra Sønderjylland, og han var ikke i tvivl. Det var hende, han skulle have med til Vestjylland.

Far og mor blev gift i 1959, og har boet i det gamle bageri siden. De fejrede sammen diamantbryllup i januar 2019.

Far blev udlært som murer i Henne, og i 1961 startede han som selvstændig sin egen murerforretning i Nr. Bork, som han drev, indtil han som 66-årig gik på pension og forsatte med småopgaver. I løbet af sit arbejdsliv byggede/restaurerede far forskellige projekter for Ringkøbing-Skjern Museer. Han var kendt for sin faglige stolthed, ting skulle gøres ordentligt.

Far efterlader sig mange aftryk og indtryk. Han har været med til at bygge tre skoler, flere gårde og mange villaer. Han har haft mange opgaver i sommerhusområdet, og finder man initialerne KOP på et eller andet, er det et aftryk sat af ham.

Far var en udadvendt person, som gerne bidrog med hjælp og deltagelse i sognets arrangementer og opgaver. I de senere år, hvor kræfterne blev mindre, var han mere tilskuer, men interessen for omgivelserne forblev intakt, ligeledes hans politiske interesse. Far blev syg umiddelbart før valget i juni, og han måtte fra sin sygeseng på Herning Sygehus erkende, at han for første gang ikke fik sat sit kryds. Partiet Venstre gik dermed glip af en ellers sikker stemme.

Da far gik på pension, blev der mere tid til hans interesse for at dyrke jorden. Gennem mange år var han leveringsdygtig i masser af friske grøntsager og frugt til naboer og familie. Han fik også tid til at dyrke egnshistorie, som gav ham mange hyggelige stunder sammen med gode mennesker med samme interesse. Her satte man stor pris på hans kendskab til mennesker, deres gøremål og hvor folk havde boet.

Den sidste måned inden sin død, den 6. juli, var far indlagt på Anker Fjord Hospice, hvor han de første 14 dage, inden kræfterne blev få, kunne glæde sig over, at han fra sin sygeseng havde udsigt over Ringkøbing Fjord. Et område, hvor han har brugt mange timer på jagt og fiskeri.

Som familie er vi meget taknemmelige for, at vi fik mulighed at være sammen med far den sidste tid. Vi har grinet, grædt, snakket og fået mange historier fra far. Nogle af historierne kendte vi i forvejen, andre var ikke fortalt for os før. Sammen med mor fik vi mulighed for at give ham tryghed, omsorg og sige kærligt farvel til ham.

Familien betød alt for far. Mor var hans store støtte og anker, han var ikke den, han blev til, uden hende. Han har også været vores store støtte, vi har altid kunnet regne med hans hjælp og omsorg for, at det gik os godt. Børnebørnene var hans store glæde og stolthed.

Far vil blive savnet meget, og når vi er samlet i familien, vil pladsen for enden af bordet føles tom på flere måder.

Karl Ole Pedersen efterlader sig hustru, Kis Pedersen, fire børn og fem børnebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Narkokørsel koster kørekortet

Læserbrev

Jeg kommer snart på besøg: Vi er nødt til at hjælpe hinanden

Læserbrev: Jeg er beæret over, at de lokale håndværksvirksomheder har sagt ja til, at jeg skal stå i spidsen for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland. Der venter mange opgaver forude. Vi skal fortsætte med at prioritere erhvervsvenligheden i vores lokale kommuner, og vi skal fortsætte det lange seje træk med allerede i folkeskolen at vise eleverne de mange muligheder, en erhvervsuddannelse giver. Ringkøbing, Struer, Skive og Holstebro gør en stor indsats i det partnerskab, kommunerne har med Dansk Byggeri. Jeg håber, at også Lemvig, Viborg, Herning og Ikast-Brande vil støtte op om den dagsorden og indgå en partnerskabsaftale med os. Hvis vores lokale virksomheder også i fremtiden skal kunne finde deres medarbejdere i nærområdet, er vi nødt til at hjælpe hinanden. Både nu og i fremtiden vil den grønne dagsorden også komme til at påvirke alt fra vores hjem til vores arbejdspladser, og her spiller vores lokale bygge- og anlægsvirksomheder en stor rolle. Der skal bygges mere bæredygtigt, der skal energirenoveres, så vi bruger så lidt energi som muligt, og både maskiner og byggematerialer skal have mindst mulig CO2-udledning. Jeg håber, at kommunerne vil tage de første skridt og være med til at sætte skub i den grønne udvikling i Midt- og Vestjylland. Og politikerne på Christiansborg skal sørge for de rigtige rammer, der gør det muligt og attraktivt for både kommuner og private at følge den grønne sti. Jeg glæder mig til at komme rundt i Midt- og Vestjylland og møde både borgmestre, kommunaldirektører, embedsmænd lærere, elever og virksomheder. Jeg ser frem til, at vi både lytter til hinanden og hjælper hinanden med at sikre, at vores lokalområde også i fremtiden vil være attraktivt for både virksomheder og borgere.

Annonce