Annonce
Navne

Mindeord over Inga Lise Haubjerg: Et gæstfrit, kærligt menneske med blik for alt og alle

Inga Lise Haubjerg er død. Hun blev 84 år. Foto: Andreas Haubjerg
Inga Lise Haubjerg er død, 84 år gammel. Inga Lise var en kærlig og omsorgsfuld mor, mormor, farmor og oldemor. Hun havde blik for alt og alle.

Hover: Dagbladet har modtaget dette mindeord om Inga Lise Haubjerg af sønnen, Kristian Haubjerg, Skærmbjerg 42, Hover:

Inga Lise blev født i Gl. Vastrup den 22. november 1936 som datter af Danine Nygaard.

Da hun var 16 år, døde hendes far, Kristian Sandbæk, af en hjertesygdom. Så der var pludselig pligter at gøre på gården, inden de skulle i skole.

Annonce

Enægget tvilling

Hun og hendes søster, Anna Grethe, var enæggede tvillinger. De havde et utrolig tæt forhold gennem hele livet og har stort set fulgt hinanden i tykt og tyndt. De havde ingen hemmeligheder for hinanden. Det faktum, at de lignede hinanden så meget, gav ind i mellem både udfordringer, men også fornøjelige oplevelser.

De var begge på Brejninggaard Efterskole på samme tid. Inga Lise var på Ollerup Gymnastikhøjskole sommeren 1955 også sammen med Anna Grethe, hvor hun fik en delingsføreruddannelse. En dag til en opvisning, hvor de blandt andet skulle springe ud fra fem meter-vippen, kunne Inga Lise pludselig ikke klare presset, men da der ikke var nogen, der kunne kende forskel på dem, sprang Anna Grethe for hende, mod at Inga Lise så skulle gøre toiletter rent for Anna Grethe.

Sommeren forinden tjente både hun og Anna Grethe på hver sin gård i Kværndrup på Fyn - naturligvis tæt på hinanden.

Annonce

Faldt for træneren

Inga Lise var en meget aktiv kvinde. Blandt andet var hun i DGI-hovedkredsbestyrelse, hun ledede gymnastik og hun spillede håndbold, så godt at hun, sammen med dameholdet fra Hover, blev Danmarksmester i håndbold i 1956 i DGI-regi ved finalestævnet i Næstved.

Træneren var en ung mand, som hed Henry Haubjerg. Ved et efterfølgende dilettantstykke i året 56/57, i Hover Forsamlingshus, hvor de begge var med, blev de ramt af Amors pil. Så meget, at de besluttede sig for skabe en fremtid sammen.

I 1958, som 21-årig, byggede hun, sammen med Henry - et af de første nye huse i Hover, og startede en ny tilværelse med mand og fire børn, blev det til. Henry havde to år forinden, sammen med sin bror, startet vognmandsforretningen Brødrene Haubjerg.

Det var hårde tider i starten af deres nye tilværelse. Hun valgte derfor at hakke roer og kravle i kartoffelager, så hun kunne tjene lidt ekstra til dagen og vejen. Hvis hun skulle arbejde sammen med nogen, skulle det være nogen, der kunne bestille noget, som hun sagde. ”At kravle i kartoffelager” blev senere et udtryk, hun brugte, når der var noget, hun bestemt ikke havde lyst til: ”Så vil jeg 100 gange hellere kravle i kartoffelager”.

Inga Lise havde i denne periode samtidig chauffør på kost og passede firmatelefon, ”Hover central, nr. 61”

Annonce

Blik for alt og alle

I 1971 blev hun ansat på det daværende Staten Specialarbejderskole, ”æ lejr”, som nogen stadig siger. Der var hun til sit 25-års jubilæum i 1996. Først i rengøring dernæst køkken. Hun mødte kl. 06.00 og havde fri kl. 14.00. Så fik hun lige en lille lur, inden hun fortsatte med det huslige i hjemmet. For hvis der var noget, Inga Lise satte højt, var det et pænt, rent og hyggeligt hjem. Det lod sig ikke altid gøre med fire børn løbende ud og ind ad døren.

Inga Lise var en kærlig og omsorgsfuld mor, mormor, farmor og oldemor. Hun havde blik for alt og alle. Hun var meget opmærksom på, hvornår hendes kære skulle til eksamen, havde fødselsdag, ja sågar havde fået nyt tøj, selv om det så var et lille tørklæde.

Hun var særdeles gæstfri. Alle var velkomne. Hun havde en evne til at trylle et fantastisk frokostbord frem på fem minutter, uden hun havde forventet gæster.


Hun elskede at være hjemme sammen med familien. ”Henry, vi må hellere komme hjem, for tænk nu, hvis der kommer nogen børn hjem”.


Hun elskede at være hjemme sammen med familien. ”Henry, vi må hellere komme hjem, for tænk nu, hvis der kommer nogen børn hjem”.

De var tit på busture i udlandet for år tilbage. Blandt andet var de i Nordkap.

Annonce

Sangkor og selvironi

Ud over familien var én af Inga Lises store passioner, sang. Hun startede, sammen med Henry, i Ølstrup-koret som ganske ung, så Hoverkoret sideløbende med Grønnegadekoret. Hun var glad, hver eneste gang, hun kom hjem. Fortalte gerne om, hvem de havde mødt, og at det simpelthen havde været så hyggeligt.

Inga Lise havde selvironi. Hun kunne godt selv høre, når hun sagde noget fjollet eller eks. byttede om på skuespilleren Hugh Grants for- og efternavn, så det blev til ham der ”Gran Huk”. Så kunne hun ikke lade være med at grine af sig selv.

Inga Lise og Henry sad næsten altid sidst på eftermiddagen ved spisebordet i huset på Hovervej. Her var noget af det bedste Inga Lise vidste, når nogen vinkede ind til dem. Hun nød de unge mennesker. Det var også her hun ofte bankede Henry i kortspil, gættede kryds og tværs, sudoku og måske en enkelt glas rødvin og måske også en pose ostepops.

Inga Lises ønske var at dø hjemme. Hun kæmpede en brav kamp mod kræften, men døde natten til fredag den 12. marts 2021 i deres hjem, omgivet af hele familien.

Hun efterlader sig Henry, fire børn, Vibeke, Birgitte, Kristian og Lone, ti børnebørn og fem oldebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Navne

Ny i Landbobanken

coronavirus

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce