x
Annonce
Mindeord

Mindeord om Viggo Kirkevang Nielsen

Viggo Kirkegang Nielsen afslører pladsen i hans navn i Stauning. Foto fra Min Købmand Staunings facebookside.

Stauning: Dagbladet har modtaget dette mindeord om Viggo Kirkevang Nielsen, stauning af Harry Jensen, Stauning

En markant personlighed er gået bort.

Viggo havde mod til at sige sin mening, og ikke nok med modet. Han viste også, at han mente sine tanker ved selv at gå foran.

Som formand for Ejendomselskabet Mejeriet vil jeg takke Viggo for hans kontante bidrag til at få liv i en lokal købmandsforretning i Stauning.

Det er med glæde, at vi i dag kan se det liv på parkeringspladsen, som blev kaldt Viggo Kirkevangs Plads.

Viggos hverdag var blevet besværlig til sidst, men vi er mange, som vil savne ham, når han kørte på sin trehjulede cykel, og når han stoppede, var der altid en observation eller en standpunkt, som han gerne ville drøfte.

Med Viggos bortgang er stor lokal viden forsvundet.

Æret være Viggo Kirkevang Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce