Annonce
Navne

Mindeord om Per Høy Rahbek: Han har sat sig spor langt ud i fremtiden

Per Rahbek. Foto: Jørgen Kirk
Per Høy Rahbeks hjertelighed kom også til udtryk, når han uddelte weekendknus, det kunne Per, fordi det blev gjort med hjertet, og fordi det var hans måde at vise sin kærlighed og tillid til de mennesker omkring ham, der sammen med ham arbejdede for UCRS.

Skjern: Marianne Oksbjerre, direktør UCRS, og Helge Albertsen, Bestyrelsesformand, UCRS, skriver disse mindeord om Per Høy Rahbek:

Per er her ikke mere, det er så svært at forstå. Sidste fredag gik han sin vanlige runde med et stort smil og ønskede god weekend, og nu er her blevet stille.

Per kunne den 1. august i år fejre 40 års jubilæum. Han blev ansat som lærer 1. august 1980, og i 1989 fik han stillingen som inspektør på Teknisk Skole. Sidenhen har Per været vicedirektør og konstitueret direktør hele to gange. Sidste år valgte Per selv at gå på pension som vicedirektør, det var dog ikke det samme som et farvel til UCRS, da Per havde sagt ja til en deltidsstilling som leder af vores skolehjem, som var hans hjertensbarn.

Annonce

Det var det helt rigtige valg for Per, han fortalte ofte, hvor glad han var for at have muligheden for at fortsætte på denne måde, hvilket var til gavn for begge parter, for UCRS kunne dermed beholde en ildsjæl og fortsat trække på hans store viden.

Hvis man skal beskrive Per med få ord, er det ord som ordentlighed og et stort hjerte.

Ordentligheden har sammen med Pers visionære tankegang skabt fundamentet for UCRS. Per forstod, at vejen frem var at søge det brede samarbejde på den gode måde. Han var således manden bag et tæt samarbejde mellem kommunen, erhvervsrådet og efteruddannelse også kaldet KUBE.

Tilbage i 1990erne oprettede han et lokalt samarbejdsforum for alle parter indenfor beskæftigelse i det nuværende Ringkøbing Skjern Kommune. Det var forløberen for LBR, som først adskillige år senere blev indført i alle kommuner i Danmark. Per var på mange områder forud for sin tid i sine initiativer og visioner.

Da de daværende VEU-centre blev politisk besluttet, gik han forrest med at skabe et tæt og tillidsfuldt samarbejde mellem erhvervsskolerne i det gamle Ringkøbing Amt. Et samarbejde, som gav genlyd i hele Danmark. Efter at VEU-centrene blev nedlagt, blev det tillidsfulde samarbejde mellem skolerne fortsat med Per i spidsen. Hans gode personlige egenskaber dannede igen grundlaget. Han har sat sig spor langt ud i fremtiden.

Per involverede sig i det beskæftigelsespolitiske, da han blev udpeget til at sidde i Det regionale Arbejdsmarkedsråd tilbage i starten af sidste årti. Hans store viden om uddannelse var en stor gevinst for Det regionale Arbejdsmarkedsråd, og også der har han sat sig spor langt ud i fremtiden.

Per forstod Skjern Tekniske skoles vigtige rolle i at understøtte det lokale erhvervsliv. Ingen firma ringede forgæves, når de skulle have medarbejdere på efteruddannelse på Skjern Tekniske skole. Derfor opbyggede Per hele efteruddannelsesområdet på Skjern Tekniske skole til også at omfatte uddannelse og opkvalificering af ledere. Det er i dag meget anerkendt i hele Danmark under navnet ”Kompetencegruppen” – et navn, han selv foreslog.

Per opbyggede tætte og tillidsfulde relationer med de øvrige uddannelsesinstitutioner i vores kommune. Det skabte forudsætningen for den fusion mellem det gamle UCRS og de to handelsskoler til det UCRS, vi kender i dag. Så også her har han sat sig spor langt ud i fremtiden.

Da Innovest i opbygningsfasen skulle indrettes, blev Per også inddraget i det med sin store viden om pædagogiske uddannelsesmiljøer. Derfor var det også ganske naturligt, at Kompetencegruppen, som var hans ansvarsområde på UCRS, blev placeret på Innovest, da det stod færdigt.


Der er mange, der fredag efter fredag vil sidde tilbage og længes efter det knus, også selv om det var af de cononavenlige de seneste måneder.


Pers store hjerte bankede ikke bare for hans nærmeste, men også for Skjern og ikke mindst UCRS. Svaret på mange spørgsmål var altid ”hvad er bedst for eleven”. Pers hjertesag har altid været at skabe de bedst mulige rammer for at udvikle skolens elever, ikke bare til dygtige håndværkere eller studerende men til hele mennesker.

Pers hjertelighed kom også til udtryk, når han uddelte weekendknus, det kunne Per, fordi det blev gjort med hjertet, og fordi det var hans måde at vise sin kærlighed og tillid til de mennesker omkring ham, der sammen med ham arbejdede for UCRS. Der er mange, der fredag efter fredag vil sidde tilbage og længes efter det knus, også selv om det var af de cononavenlige de seneste måneder.

Per havde en stor udlængsel og elskede at rejse, halvdelen af rejsen var den grundige forberedelse, hvor han satte sig ind i landets historie og samfundsforhold. Det var kendetegnende for Per, at han altid var godt forberedt og meget vidende, både i forhold til sine rejser men også i al almindelighed.

På UCRS sidder vi tilbage med et meget stort savn, vi har endnu ikke helt forstået, at Per ikke er her mere, men han har sat sine aftryk overalt på UCRS og vi vil i mange år frem nyde godt af det fundament, han har skabt og de værdier, han har født og som er en naturlig del af skolens DNA.

Æret være Pers minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Navne

Tre nye direktører i Landbobanken

Ringkøbing

Politi efterlyser fedladen værktøjstyv: Blev fanget på byggecenters videokamera

Annonce