x
Annonce
Mindeord

Mindeord: Heidi levede et stille liv men rørte dem hun havde omkring sig

Heidi Sandholm. Privatfoto

Ringkøbing: Dagbladet har modtaget dette mindeord om Heidi Sandholm fra Anita Bonde Vistisen:

Kære Tage, Jacob, Peder, Laura, Kirsten og Anders, Michael, Malene, Anders og Anne Marie.

Vi har i dag sagt farvel til jeres elskede livsledsager, mor, svigermor, datter, søster, svigerinde og faster.

Selv har vi sagt farvel til vores livsven, Line til hendes reservemor, og jeg har sagt farvel til det nærmeste, jeg kommer en søster. Jeg mødte Heidi i 1983, da vi begge startede på HF første gang, og det blev starten på 37 års venskab og kærlighed.

Vi har fulgt hinandens op og nedture, vi har været der, når vi har mødt vores kærlighed, blevet gift, fået vores børn, fulgt vores børn, talt om alt dét, der glædede os og bekymrede os.

Jeg tror, at alle her kan nikke genkendende til, når jeg siger, at Heidi var lavet af noget særligt. Heidi rørte dem, hun havde omkring sig. Hun mærkede de mennesker, der var omkring hende. Særligt de, der havde ekstra behov - familie, venner, kolleger, elever.

Selvom Heidi levede et stille liv, som hun elskede, så var det ikke ensbetydende med, at hun ikke havde meninger og holdninger. For det havde hun helt tydeligt. Men hun kunne, om nogen, få det sagt på en tydelig og klar måde uden at hæve stemmen eller gøre noget stort ud af det.

Hendes humor var unik, og hun kunne se komikken i det pudsige, og hendes selvironi var fantastisk. Hun kunne, om nogen, komme med den rette bemærkning, der enten betonede alvoren, det sjove, komiske eller det triste.

Størst af alt var hendes kærlighed til Tage, Jacob og Peder - så stor og ubeskrivelig. En af de sidste samtaler, jeg havde med Heidi, var om hendes skyld over at forvolde jer så stor smerte. Jeg tror, hun sagde noget om, at hun var en dum mor og kone. Jeg pointerede overfor hende, at hun ikke var dum, men havde en sygdom, der var grunden til, at hun skulle dø alt for tidligt. Det er kræften, der er årsagen til den sorg, der har ramt jer. Jeg sagde til hende, at hun kan være forvisset om, at jeres kærlighed til hende var ubeskrivelig.

Sorgen over at miste er et vidnesbyrd om, at vi har elsket og er blevet elsket. Jeg tror, vi alle oplever en sorg over, at vi har mistet Heidi, men vi har haft en stor glæde over at være en del af Heidis liv. Ære være Heidi Sandholms minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce