Annonce
Navne

Mindeord om Gert Pedersen: Den gamle eg er faldet

Gert Pedersen er død 84 år gammel. Privatfoto
Gert Pedersen var med til at stifte Sct. Georgs Gildet i Skjern den 9. september 1959, og han var "far" til mange gode ideer.
Annonce

Skjern: Dagbladet har modtaget dette mindeord om Gert Pedersen, Anlægsvej 7, Skjern, af Aage Borg:

Sct. Georgs Gildet Skjern-Tarm har mistet vor bedste ven og gildebroder Gert Pedersen. Han døde den 14. september 2020 tæt på 85 år gammel, med sin familie omkring sig i hjemmet, deres nylig tilflyttede lejlighed Anlægsvej 7 i Skjern.

Gert har været gildebror i 61 år og var med til at stifte Sct. Georgs Gildet i Skjern den 9. september 1959 og har i tidens løb beklædt alle gildets forskellige ledelsesposter.


Gert har været gildebror i 61 år og var med til at stifte Sct. Georgs Gildet i Skjern den 9. september 1959 og har i tidens løb beklædt alle gildets forskellige ledelsesposter.


I de mange år har Gert været en aktiv og inspirerende gildebror og "far" til mange af gildets arrangementer. Allerede året efter starten blev det første Nøgleløb arrangeret for alle spejdere og FDF i Skjern, og Gert var i alle årene til 1997 med og deltog som postdommer eller idemand.

Som noget af det første i det nye gilde var Gert med til at starte en "hjælpekasse", og derfor fik han og andre fra gildet opstillet en "Ønskebrønd", hvor man kunne kaste mønter i, og det blev starten på det, der senere blev til Sct. Georgs Gildets hjælpefond, der endnu eksisterer.

Gert Pedersen. Privatfoto

Gert var opmærksom på tidens store ønsker om flere børnehaver i kommunen, og da gilderne på landsplan netop var meget optaget af at starte nye børnehaver, var Gert sammen med andre gode gildemedlemmer med til at starte Sct. Georgs Gildets børnehave i 1972, hvor Gert var formand for byggeudvalget og fortsatte som formand for børnehaven ”Sct. Georgsgården”.

Men det største i gildets tid, var købet af Albæk gamle skole af Skjern Kommune, og også her var Gert foregangsmanden og sammen med andre gildefolk "arbejdsmanden", der i flere år renoverede og indrettede huset til Skjern Å Spejdercenter. I dette store arbejde stod Gert i alle årene som formand og tovholder for projektet med dette mantra: Samvær - Sammenhold - Samarbejde til inspiration for alle medvirkende gildebrødre, der blandt mange andre opgaver også fjernede tapetet, der lå ovenpå hinanden i 16 lag.

Gert var vennen, der altid var god at gæste, og mangen ide, tanke eller impuls blev drøftet over en kop kaffe, eller det var helt personlige emner, der i al fortrolighed blev behandlet.

Gert var dog først og fremmest mand for Lis og far for Ulla og Jørgen og tilbage står nu familien med sorg og savn, og vore tanker og hilsner går til dem.

Ja, egen er faldet og kunne ikke mere,

og vi, der står tilbage, føler det dybe savn,

og står fortabte og svage,

og nu har vi kun tilbage

at huske og mindes dit navn.

De mange spor, der står tilbage

vil vi værne og huske som dine

og søge at følge dem.

En sidste hilsen til vor gamle ven.

Æret være alle minderne om Gert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Annonce