Annonce
Navne

Mindeord om Erik Paabøl Andersen

Erik Paabøl Andersen. Privatfoto
Annonce

Hvide Sande: Dagbladet har modtaget dette mindeord om Erik Paabøl Andersen, Hvide Sande, af Jens Aagaard Nielsen, Fjordbakken 34, Mellerup:

Erik Paabøl Andersen er død. Han var min kammerat gennem 58 år

Jeg mødte Erik i 1962 på Elbæk Lærerskole, hvor vi læste på samme hold i to år, indtil vi blev færdiguddannede i 1964.

Efter Erik havde aftjent sin værnepligt, blev han lærer på Vesterlund Ungdomsskole, indtil han sammen med sin hustru, Tove, flyttede til Vojens for at blive lærer på Vojens Ungdomsskole, hvor jeg allerede var ansat.

Erik og jeg havde et særdeles godt og konstruktivt samarbejde, idet vi underviste i stof inden for samme fagområde. Også privat nød vi godt af hinandens selskab og cementerede derved vort kammeratskab, som varede ved til Eriks død den 26. oktober 2020.

I 1969 rejste både Erik og jeg sammen med vore respektive familier til Elbæk, hvor vi blev lærere på Elbæk Efterskole. Også her arbejdede vi godt sammen, indtil 1971, hvor Erik og Tove blev forstanderpar for Hjemly Fri - og Efterskole.

Her skiltes vore veje, hvad angik det faglige, men ikke ellers.

I 1981 rejste Erik sammen med sin familie til Grimstup, hvor han blev sognepræst (efter taget den såkaldte særuddannelse) ved Grimstrup-Rovsthøje sognekirker. Her var han ansat indtil han i 2005 gik på pension. Herefter flyttede han og familien til Hvide Sande, som var Eriks fødeby. Her boede han til sin død.

Personlig lærte jeg Erik at kende som en uhyre dygtig, flittig og bundreel person. Det var for mig særdeles udbytterigt i sin tid at arbejde sammen Erik – og være kammerat med ham.

Erik efterlader hos mig et savn - et tomrum, som ikke så let lader sig fylde ud.

Æret være hans minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Vandsporten bandt Jakob Sally til Vestjylland - nu kunne han ikke drømme om at flytte

Annonce