Mindeord

Mindeord: Museet var en livsform for Emma Johanne Slagtorp

Emma Johanne Slagtorp, der var medhjælper ved Ringkøbing Skjern Museum, er død. Privatfoto

Skjern: Iben Granum Møller indsender på vegne af Ringkøbing-Skjern Museum følgende mindeord for Emma Johanne Slagtorp.

Det er med stor sorg, at vi på museet, har fået at vide, at vores afholdte medarbejder og kære kollega Emma Johanne Slagtorp er død.

Emma startede på museet omkring 1990, og har siden da været indbegrebet af Bundsbæk Mølle. Som museumsvært holdt Emma møllen åben, bagte brød i bageovnen når skolebørnene kom på besøg, og hun serverede kaffe og kage til kaffestuens gæster.

Da hun og Bjørn flyttede ind på Møllegården holdt hun også opsyn med Bundsbæk Mølle, Dejbjerg Jernalder og Møllegården udenfor åbningstiden.

Når der var alarm, var Emma ikke bleg for at stå op om natten for at se, om alt var i orden. Også hendes mand Bjørn blev inddraget i livet omkring Bundsbæk Mølle. Under Feriefondsprojektet fik Emma også ansvaret for vandrerhjemmet ved Bundsbæk Mølle, der dog måtte opgives efter nogle år.

Men Emma fortsatte gennem alle årene med at tage imod gæster til utallige selskaber og kurser på møllegården. For Emma var museet en livsform.

Æret være Emmas minde!

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Portræt

Flemming Schantz: Først da jeg gik konkurs og mistede alt, lærte jeg at drive forretning

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

Navne For abonnenter

86-årige Marie er stadig et stort legebarn

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Udland For abonnenter

Britisk ambassadør: Stor­britannien forlader EU 31. oktober - aftale eller ej

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Tarm For abonnenter

Jonas har fans verden over - men skal stadig gå tur med hunden Pepsi hjemme i Tarm

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Annonce