Annonce
Mindeord

Mindeord: Museet var en livsform for Emma Johanne Slagtorp

Emma Johanne Slagtorp, der var medhjælper ved Ringkøbing Skjern Museum, er død. Privatfoto

Skjern: Iben Granum Møller indsender på vegne af Ringkøbing-Skjern Museum følgende mindeord for Emma Johanne Slagtorp.

Det er med stor sorg, at vi på museet, har fået at vide, at vores afholdte medarbejder og kære kollega Emma Johanne Slagtorp er død.

Emma startede på museet omkring 1990, og har siden da været indbegrebet af Bundsbæk Mølle. Som museumsvært holdt Emma møllen åben, bagte brød i bageovnen når skolebørnene kom på besøg, og hun serverede kaffe og kage til kaffestuens gæster.

Da hun og Bjørn flyttede ind på Møllegården holdt hun også opsyn med Bundsbæk Mølle, Dejbjerg Jernalder og Møllegården udenfor åbningstiden.

Når der var alarm, var Emma ikke bleg for at stå op om natten for at se, om alt var i orden. Også hendes mand Bjørn blev inddraget i livet omkring Bundsbæk Mølle. Under Feriefondsprojektet fik Emma også ansvaret for vandrerhjemmet ved Bundsbæk Mølle, der dog måtte opgives efter nogle år.

Men Emma fortsatte gennem alle årene med at tage imod gæster til utallige selskaber og kurser på møllegården. For Emma var museet en livsform.

Æret være Emmas minde!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Skjern Håndbold For abonnenter

Kasper Søndergaard rundede 350 kampe – nu venter efterårets vigtigste opgør: Vi er ikke i god forfatning

Annonce