Annonce
Navne

Mindeord: Elsebeth Kirk var et farverigt og mangfoldigt menneske

Pensioneret seminarielektor Elsebeth Kirk, Risskov, døde den 11. marts. Hun blev 72 år.
Lone Hindø skriver mindeord om Elsebeth Kirk, som hun kendte fra barnsben af i Ringkøbing, hvor de spillede håndbold sammen. Siden gik de sammen på VGT i Tarm, og det blev til et livslangt venskab.

Mindeord: Dagbladet har modtaget denne nekrolog over pensioneret seminarielektor Elsebeth Kirk, af Lone Hindø, Præst og medlem af Aarhus byråd, Kettingvej 16, Harlev:

Elsebeth blev født i Hollingholt i Sunds sogn. Efter nogle år flyttede familien først til Bramming, og derefter til Hvide Sande, hvor hendes far, P.K. Larsen blev skoleinspektør. Efter folkeskolen i Hvide Sande kom Elsebeth på gymnasiet i Tarm. Hun flyttede derefter til Aarhus, studerede, og blev cand. mag i musik og pædagogik. For hende gik de to op i en højere enhed, og hun blev en meget afholdt seminarielektor ved pædagoguddannelsen Jydsk.

Vi lærte hinanden at kende i barndommen. Hun boende i Hvide Sande, jeg i Ringkøbing. Vi var fælles om håndboldspillet. Vi spillede selv, og vores fædre, P.K. Larsen og Børge Hindø, var trænere for klubbernes førstehold. Senere gik vi sammen på Vestjysk Gymnasium Tarm.

Elsebeth Kirk var et farverigt og mangfoldigt menneske og havde udgangspunkt i Stationsgade, Risskov, hvor hun boede i mere end 30 år. Stationsgade blev hendes ”herfra min verden går”. Sang og musik blev hendes liv: Kvindefestivaller på Tangkrogen. Korstævner, foredrag med sang og musik, fællessang på biblioteket. Utallige aktiviteter med musik som omdrejningspunkt.

Elsebeth var et generøst menneske. Hun delte ud af, hvad hun havde. Hun levede ud fra en vestjysk talemåde, et ”sæj": ”Kærlighed bliver ikke mindre af at blive delt.”


Der er mange billeder af Stationsgademennesket Elsebeth: sprudlende, humørspredende, kærlig og omsorgsfuld.


Der er mange billeder af Stationsgademennesket Elsebeth: sprudlende, humørspredende, kærlig og omsorgsfuld. Hendes fødselsdage med vodka og borscht vil ikke blive glemt. Hun skabte og udviklede traditioner: gadefester, Sct. Hans, badebroen, optog - og meget mere.

Jeg har utallige gange hørt hende tale om, at ”musik er følelsernes sprog”. Og hun delte ud af sit eget talent - til mig og til utallige andre. I de senere år glædede hun mange mennesker i kirker og sognegårde med to store foredrag om sin mor Maren Kirk og Kirkslægten. Hendes mor havde stor betydning for hende. Moderen, Maren Kirk, var af sin fætter Hans portrætteret som Tabitha i ”Fiskerne”. Når Elsebeth holdt foredrag, bjergtog hun sine tilhørere.

Elsebeth har været syg de sidste år, men livsmodet beholdt hun. Selv ganske få dage før sin død spillede hun for de øvrige indlagte på kræftafdelingen. Hun døde stille omgivet af sin søn Niels og familien.

Familie og mange andre har mistet meget ved Elsebeths død. Jeg har mistet et livsvidne, som jeg altid vil have med mig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Brændte dæk og madrasser giver stor bøde

Navne

Ny i Landbobanken

coronavirus

Mette Frederiksen: Risiko for forsinkelser efter vaccineudskydelse

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

KD mødte møllekritiske borgere: I skal vide, at debatten om testcentret slider på lokalsamfundet

Annonce