Annonce
Mindeord

Mindeord: Asta var i sit es med mennesker omkring sig

Annonce

Idom: Nønne Holm Carlsen har på familiens vegne sendt dette mindeord om Asta Holm, Idom:

Asta Holm, Idom, er efter et langt og aktivt liv sovet stille ind. Hun var omgivet af sine tre døtre, da hun døde i sit eget hjem 7. april 2020.

Asta blev født i 1922 på gården Stroustrup i Idom. Hun blev Katrine og Kresten Andersens eneste barn, og var højt elsket. Hun blev gift med Hans Øllgaard Holm, som til gengæld havde otte søskende, og her fik Asta et varmt og nært forhold til sine svogre, svigerinder og deres børn. Selv fik hun fire børn, og med karle og unge piger på gården Brøde i Ulfborg Kirkeby, var der altid liv og glade dage omkring Asta. Hun var kærlig og flittig, og lærte sine børn glæden ved arbejdet på gården og respekt for dyrene og naturen.

På Brøde var døren altid åben, og der var hjerterum og plads til alle. Også senere, når børn og børnebørn besøgte hende, var deres venner fra nær og fjern også velkomne. Asta kunne kommunikere med folk af alle nationaliteter, for med glimt i øjet og oprigtig interesse for andre mennesker kom hun langt.

Som ung bankede Astas hjerte for gymnastikken - en interesse hun tog med sig i sit voksenliv. Hun var på idrætshøjskole og var fast deltager på DGIs landsstævner til hun var i 80’erne, ligesom hun var leder for puslingegymnastik i Ulfborg Kirkeby gennem en årrække.

Asta blev alene i 1987, da Hans døde. Tiden op til Hans’ død var svær, men Asta bevarede sit lyse sind. Det var også hendes optimistiske livssyn og positive tilgang til livet, som fik hende igennem tabet af barnebarnet Mads og senest sin søn, Jens Christian i 2007.

Selvom Asta levede næsten halvdelen af sit voksne liv alene, var hun aldrig ensom. Hun havde ikke kørekort, men cyklede og kørte med bus og tog, så veninder og familie fra nær og fjern kunne besøges.

Asta var nysgerrig af natur og holdt sig altid orienteret om verdens gang både lokalt og internationalt. Hun holdt af at rejse, både med Hans i løbet af deres ægteskab, men også efter hun blev alene, ofte sammen med sin yngste datter Annette og hendes familie.

Da Asta solgte Brøde i 2007, flyttede hun tilbage til Idom, hvor hun var født. Her nød hun at være tæt på sine venner fra barndommen, og blev hurtigt en stor del af livet i Idom og omkring Plexus. Skolebørn blev bespist, og der blev med flid og omhu dækket borde til fester og konferencer. Her blev også spillet bob og floorball med både gnist og glimt i øjnene.

Asta var i sit es med mennesker omkring sig. Hun vil blive husket blandt familie og venner som et menneske, der både kunne lytte og tale, og som tog sig tid til hvert enkelt menneske, som krydsede hendes vej. Hun efterlader sig døtrene Edel, Gunhild og Annette, svigerbørn, samt ni børnebørn og 10 oldebørn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Jeg vil nødig kaldes superspreder men jeg har jo nok smittet nogen

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: Med 24 nye coronatilfælde over weekenden er Ringkøbing-Skjern i samme kategori som Hovedstadsområdet

Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce