Annonce
Skjern

MillPart knækker kræften: Fabrik i Skjern står på den anden ende hele dagen

Medarbejderne har selv arrangeret Knæk Cancer-dagen på MillPart. Fra venstre Britta Dalager, Jakob Hedegaard og Leif Erlandsen. Privatfoto.

SKJERN: Man må sige, at de ansatte på maskinfabrikken MillPart virkelig gør noget for at knække canceren.

I forbindelse med landsindsamlingen har medarbejderforeningen på eget initiativ lavet et arrangement, der både skal vise interesserede deres arbejdsplads og på samme tid samle penge ind til landsindsamlingen til Kræftens Bekæmpelse.

Fra klokken 09.00 i morges åbnede fabrikken op for, at man kunne komme på besøg og blandt andet se MillParts nyeste investeringer; virksomheden er godt eksempel på en virkelig topmoderne industrivirksomhed med udstrakt brug af robotteknologi og lignende.

Fra klokken 12.30 til 15.30 støttes det gode formål ved et udvalg af mad, drikke og forlystelser på fabrikken, blandt andet hoppeborg og pølsevogn.

Og fra klokken 12.30 til 15.00 er der sponsorløb, hvor medarbejdere og nærmeste familie går, løber eller cykler en rute på fem kilometer. Arrangørerne ser hellere end gerne, at der kommer tilskuere som kan heppe på og - meget gerne! - sponsere nogle af de aktive.

Medarbejderne har også samlet en masse sponsorgaver ind, og klokken 15.00, umiddelbart efter, at alle aktive i sponsorløbet er kommet i mål, holdes der lodtrækning og auktion på sponsorgaver.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Kvinder: Gå hjem og hold fri resten af året

Læserbrev: Danske mænd får i gennemsnit 15 procent mere end deres kvindelige kolleger. Det er sådan cirka halvanden månedsløn. Så hvis kvinder og mænd skal have lige løn for lige arbejde, skal kvinderne have sidste arbejdsdag den 13. november og først møde op igen til januar. I 1976 fik Danmark lov om ligeløn. Det er 43 år siden, men målet er ikke nået endnu. Skal vi for alvor gøre noget ved det, så skal der ny lovgivning til. Ellers har ligelønnen meget lange udsigter. Det vil være absurd, hvis vores børns eller børnebørns generationer på arbejdsmarkedet skal arve uligelønnen. I England har de fået en lov, der pålægger arbejdspladser med flere end 250 ansatte at offentliggøre seks bestemte nøgletal for de ansatte kvinders og mænds løn – herunder forskellen på dem. Derudover skal virksomhederne forklare, hvorfor der er forskel, og hvad man vil gøre for at nedbringe den. Det kunne jeg godt tænke mig at se her også. Det ville være relativt nemt at starte med at stille krav om offentlige, kønsopdelte lønstatistikker. Barselsorloven er et andet område, som vil kunne sætte fart på udligningen. Far skal mere hjem på barsel – og mor tidligere tilbage på job. I både Sverige og Norge tager mere end dobbelt så mange fædre barselsorlov. I denne sammenhæng er det derfor positivt, at et EU-direktiv om øremærket barsel til mænd skal være implementeret herhjemme senest i 2022. Det, at tale åbent om løn på arbejdspladserne, vil også være med til at fremme vilkårene for at få ligeløn. Det er hverken forbudt eller farligt at tale om, hvad man hver især får i løn, så tag snakken med dine kolleger. Lige løn for lige arbejde er et fair krav at stille. Vil du have flere argumenter til ligelønssnakken, så følg med på Kvindernes Sidste Arbejdsdag på facebook.

Annonce