Annonce
Skjern

Millionforslag skal flytte Ungdomsskolen: Aktivitetscenter og Ungdomsskole kan blive naboer

De to tidligere slagteribygninger kan blive omdannet til Ungdomsskole. Det vil koste omtrent 33,7 millioner kroner, hvis man skal bygge om, forbinde bygningerne og lave en streetpark imellem. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Når Ungdomsskolen skal have nyere lokaler, er to adresser i spil. Begge projekter kræver ombygninger for millioner.

SKJERN: Ungdomsskolen skal flytte ud af Byskolen, så snart ungdomsskolen for Skjern-Tarm finder nye lokaler.

Det har stået klart længe, men usikkerheden om, hvor ungdomsskolen kan være i fremtiden, har forsinket flytteplanerne.

Nu står det så klart, at ungdomsskolen enten får til huse i det nu lukkede beskyttede værksted Skjern Industri-Service på Svinget 5 i Skjern eller i det tidligere slagteri ved siden af Aktivitetscenter Skjern på Nygade.

- Begge muligheder er absolut noget, ungdomsskolen kan se sig selv i, siger lederen af ungdomsskolen i Ringkøbing-Skjern, John Jensen.

De unge fra Skjern, Tarm og omegn må i dag finde sig i, at skolen er spredt over flere adresser. Skolen låner en industrihal på Østergade, hvor skolen driver streetpark med skaterramper og klatrefaciliteter. 1,3 kilometer derfra ligger ungdomsskolens afdeling på Byskolen. Den nedrivningstruede bygning huser ungdomsklub, undervisning i alt fra knallertteori til spansk og så værksteder til de unge.

Annonce

Vi har et kæmpe ønske om at samle vores tilbud. Lige nu er der ingen sammenhæng mellem klubben og vores streetpark. Vi ved fra erfaring andre steder, at der er mange, som gerne vil komme for at hænge ud. Det kan godt være, at de ikke er skatere og ikke kører på løbehjul, men de vil gerne være i miljøet, for så kan man sidde og snakke. Det passer godt i vores klubidé.

John Jensen, leder, Ungdomsskolen Ringkøbing-Skjern.

Ungdomsskole leder: Kæmpe ønske at samle skolen

Nu håber John Jensen, at Ungdomsskolen Skjern-Tarm kan samle de hundredvis af unge, som bruger skolens forskellige tilbud, på én adresse.

- Vi har et kæmpe ønske om at samle vores tilbud. Lige nu er der ingen sammenhæng mellem klubben og vores streetpark. Vi ved fra erfaring andre steder, at der er mange, som gerne vil komme for at hænge ud. Det kan godt være, at de ikke er skatere og ikke kører på løbehjul, men de vil gerne være i miljøet, for så kan man sidde og snakke. Det passer godt i vores klubidé, siger John Jensen.

I dag råder ungdomsskolen over samlet set 3.340 kvadratmeter, hvoraf de 2.048 hører hjemme i Byskolen og på Østergade. Derfor vil det kræve meget plads for ungdomsskolen at samle alle aktiviteter et sted. John Jensen ved godt, at det ikke er sikkert, det er muligt.

- Det optimale vil være at samle vores aktiviteter, men hvis det ikke er en mulighed, kan det andet også lade sig gøre, siger John Jensen.

Vil helst om til Aktivitetscenter Skjern

På slagterigrunden ved Aktivitetscenter Skjern er der plads til skaterramper, klatrefaciliteter og en stribe asfalt til at øve knallertkørsel. De muligheder er lidt sværere at se hos Skjern Industri-Service.

Derfor lægger John Jensen heller ikke skjul på, at projektet på den tidligere slagterigrund er det bedste af to gode bud.

- Det er det, synes jeg. Stedet kalder også på noget samarbejde med borgerne på aktivitetscentret, siger John Jensen.

Naboskabet vil både kunne gøre det tydeligt for Skjernboerne, at ungdomsskolen har mange andre tilbud end lige ungdomsklubben. Samtidig vil man kunne deles om værksteder og lave arrangementer med Aktivitetscenter Skjern.

- Hvis vi skal have visionsbrillerne på med Naturens Rige, liv, udvikling og nærhed og så videre, kan jeg se flere muligheder ved slagteriet lige nu, end jeg kan ved Svinget 5, siger John Jensen.

Det beskyttede værksted Skjern Industri-Service lukkede fredag eftermiddag med en afskedsreception. Nu er bygninger en af to mulige placeringer for Ungdomsskolen i Skjern. Prisen for at sætte stedet i stand er lige nu estimeret til rundt regnet 10 millioner kroner. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Streetpark kan blive sparet helt væk

Ungdomsskolelederen ved ikke, hvornår ungdomsskolen realistisk set kan flytte. Men første skridt bliver taget til august. Her skal byrådet tage stilling til, om kommunen vil bruge 33,7 millioner kroner på at lave 3602 kvadratmeters ungdomsskole på slagterigrunden, eller man vil bruge estimeret 10 millioner kroner på 1469 kvadratmeter hos Skjern Industri-Service.

Politikerne skal også vælge, om ungdomsskolen i fremtiden overhovedet skal have en streetpark. For som det er lige nu, kan kommunen spare 430.000 kroner, hvis skolen ikke længere skal drive streetpark i Østergade. Besparelsen er en del af sparekataloget op til budgetforhandlingerne i august.

Hvis kommunalpolitikerne beslutter at droppe streetparken i Østergade, forventer John Jensen, at streetparken heller ikke skal indtænkes i den nye ungdomsskole. I så fald får skolen brug for mindre plads end de 3602 kvadratmeter, der lægges op til på slagterigrunden.

Aktivitetscenter Skjern kan få ny nabo, hvis byrådet beslutter at flytte Ungdomsskolen fra den nedrivningstruede Byskolen til Nygade. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Giv lufthavnen en blød landing

For en god måneds tid siden lykkedes det atter Stauning Lufthavn at holde propellen i luften - i hvert fald for en tid. Den lille lufthavn med den dårlige økonomi fik bevilget et krisetilskud på 2,5 millioner kroner fra byrådet. Vel at mærke oveni de knap to millioner kroner, som kommune i forvejen årligt poster i den. De seneste godt 25 år har kommunen hældt omkring 50 millioner kroner i Stauning Lufthavn, og efterhånden må man spørge sig selv, hvornår kassen skal klappe i. Er det virkelig en kommunal kerneopgave at drive en lufthavn, hvor underskuddet vokser i takt med, at antallet af fly falder? Nu foreslår pilot og tidligere direktør for flyselskabet Cimber, Jørgen Nielsen fra Sønderborg, at lufthavnen omdannes til en flyveplads og eventpark. Han foreslår, at arealerne kan bruges til weekend-arrangementer med bilræs, koncerter, småflysreparationer og flyturisme. Han foreslår også at etablere dronecenter og skoleflyvning, aktiviteter lufthavnen allerede er i fuld gang med. Vel at mærke alle initiativer, som ikke kommer til at koste skatteborgerne knap to millioner i årlig støtte - foruden diverse dyre redningskranse. Prisen er, at lufthavnen ikke vil have samme grad af bemanding som nu blandt andet i kontroltårnet, men igen må man spørge sig selv, hvorfor Ringkøbing-Skjern partout skal have en lufthavn med fuld bemanding? Specielt ikke når alternativet er en prisbilligere løsning, der samtidig kan være rammen om kulturelle arrangementer. Det med kultur er nemlig noget, vi kan her i kommunen. Hvad havne angår, er man nok bedre til fiskeri- og lystbådehavne her i området - end til lufthavne. Kommunen er desuden allerede medejer af Midtjyllands Lufthavn i Karup. Det vil måske være en bitter pille at sluge for nogle, at man ikke kan opretholde en lufthavn, trods de mange millioner man har smidt efter den. Men på et tidspunkt må man trække en streg og erkende, at man ikke skal i den retning og se sig om efter en ny vej. Det kunne passende være den vej som en tidligere flychef - på eget initiativ i øvrigt - foreslår.

Annonce