Skjern

Millionforslag skal flytte Ungdomsskolen: Aktivitetscenter og Ungdomsskole kan blive naboer

De to tidligere slagteribygninger kan blive omdannet til Ungdomsskole. Det vil koste omtrent 33,7 millioner kroner, hvis man skal bygge om, forbinde bygningerne og lave en streetpark imellem. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
Når Ungdomsskolen skal have nyere lokaler, er to adresser i spil. Begge projekter kræver ombygninger for millioner.

SKJERN: Ungdomsskolen skal flytte ud af Byskolen, så snart ungdomsskolen for Skjern-Tarm finder nye lokaler.

Det har stået klart længe, men usikkerheden om, hvor ungdomsskolen kan være i fremtiden, har forsinket flytteplanerne.

Nu står det så klart, at ungdomsskolen enten får til huse i det nu lukkede beskyttede værksted Skjern Industri-Service på Svinget 5 i Skjern eller i det tidligere slagteri ved siden af Aktivitetscenter Skjern på Nygade.

- Begge muligheder er absolut noget, ungdomsskolen kan se sig selv i, siger lederen af ungdomsskolen i Ringkøbing-Skjern, John Jensen.

De unge fra Skjern, Tarm og omegn må i dag finde sig i, at skolen er spredt over flere adresser. Skolen låner en industrihal på Østergade, hvor skolen driver streetpark med skaterramper og klatrefaciliteter. 1,3 kilometer derfra ligger ungdomsskolens afdeling på Byskolen. Den nedrivningstruede bygning huser ungdomsklub, undervisning i alt fra knallertteori til spansk og så værksteder til de unge.

Vi har et kæmpe ønske om at samle vores tilbud. Lige nu er der ingen sammenhæng mellem klubben og vores streetpark. Vi ved fra erfaring andre steder, at der er mange, som gerne vil komme for at hænge ud. Det kan godt være, at de ikke er skatere og ikke kører på løbehjul, men de vil gerne være i miljøet, for så kan man sidde og snakke. Det passer godt i vores klubidé.

John Jensen, leder, Ungdomsskolen Ringkøbing-Skjern.

Ungdomsskole leder: Kæmpe ønske at samle skolen

Nu håber John Jensen, at Ungdomsskolen Skjern-Tarm kan samle de hundredvis af unge, som bruger skolens forskellige tilbud, på én adresse.

- Vi har et kæmpe ønske om at samle vores tilbud. Lige nu er der ingen sammenhæng mellem klubben og vores streetpark. Vi ved fra erfaring andre steder, at der er mange, som gerne vil komme for at hænge ud. Det kan godt være, at de ikke er skatere og ikke kører på løbehjul, men de vil gerne være i miljøet, for så kan man sidde og snakke. Det passer godt i vores klubidé, siger John Jensen.

I dag råder ungdomsskolen over samlet set 3.340 kvadratmeter, hvoraf de 2.048 hører hjemme i Byskolen og på Østergade. Derfor vil det kræve meget plads for ungdomsskolen at samle alle aktiviteter et sted. John Jensen ved godt, at det ikke er sikkert, det er muligt.

- Det optimale vil være at samle vores aktiviteter, men hvis det ikke er en mulighed, kan det andet også lade sig gøre, siger John Jensen.

Vil helst om til Aktivitetscenter Skjern

På slagterigrunden ved Aktivitetscenter Skjern er der plads til skaterramper, klatrefaciliteter og en stribe asfalt til at øve knallertkørsel. De muligheder er lidt sværere at se hos Skjern Industri-Service.

Derfor lægger John Jensen heller ikke skjul på, at projektet på den tidligere slagterigrund er det bedste af to gode bud.

- Det er det, synes jeg. Stedet kalder også på noget samarbejde med borgerne på aktivitetscentret, siger John Jensen.

Naboskabet vil både kunne gøre det tydeligt for Skjernboerne, at ungdomsskolen har mange andre tilbud end lige ungdomsklubben. Samtidig vil man kunne deles om værksteder og lave arrangementer med Aktivitetscenter Skjern.

- Hvis vi skal have visionsbrillerne på med Naturens Rige, liv, udvikling og nærhed og så videre, kan jeg se flere muligheder ved slagteriet lige nu, end jeg kan ved Svinget 5, siger John Jensen.

Det beskyttede værksted Skjern Industri-Service lukkede fredag eftermiddag med en afskedsreception. Nu er bygninger en af to mulige placeringer for Ungdomsskolen i Skjern. Prisen for at sætte stedet i stand er lige nu estimeret til rundt regnet 10 millioner kroner. Arkivfoto: Jørgen Kirk

Streetpark kan blive sparet helt væk

Ungdomsskolelederen ved ikke, hvornår ungdomsskolen realistisk set kan flytte. Men første skridt bliver taget til august. Her skal byrådet tage stilling til, om kommunen vil bruge 33,7 millioner kroner på at lave 3602 kvadratmeters ungdomsskole på slagterigrunden, eller man vil bruge estimeret 10 millioner kroner på 1469 kvadratmeter hos Skjern Industri-Service.

Politikerne skal også vælge, om ungdomsskolen i fremtiden overhovedet skal have en streetpark. For som det er lige nu, kan kommunen spare 430.000 kroner, hvis skolen ikke længere skal drive streetpark i Østergade. Besparelsen er en del af sparekataloget op til budgetforhandlingerne i august.

Hvis kommunalpolitikerne beslutter at droppe streetparken i Østergade, forventer John Jensen, at streetparken heller ikke skal indtænkes i den nye ungdomsskole. I så fald får skolen brug for mindre plads end de 3602 kvadratmeter, der lægges op til på slagterigrunden.

Aktivitetscenter Skjern kan få ny nabo, hvis byrådet beslutter at flytte Ungdomsskolen fra den nedrivningstruede Byskolen til Nygade. Foto: Sebastian Engelberth Hansen
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Vestjylland For abonnenter

Mellem hærværksmænd og Facebook-krigere: Alle siger, de vil redde ulven

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce