Annonce
Erhverv

Miljøteknologi tog innovationsprisen

Oluf Sigh (t.h.) fra Green Instruments i Brønderslev med Innovationsprisen ved EY Entrepreneur Of The Year i hænderne. Pressefoto: EY
Green Instruments fra Brønderslev vandt prisen for de mest innovative virksomheder ved EY Entrepreneur Of The Year 2019.

Brønderslev: Krydstogtskibe og andre fartøjer får stor bevågenhed verden over, når de ligger i havnene og sender skadelig røg og gasser ud i atmosfæren.

Men Green Instruments A/S fra Brønderslev med speciale i udvikling og salg af måle- og analyseudstyr til både marine og landbaserede industrier står bag en række miljøforbedrende løsninger. Samtidig har teknologi-virksomheden formået at udnytte sine ingeniørtunge og innovative kompetencer til at skabe sig en niche med global rækkevidde - og ikke mindst stor vækst.

Derfor er Green Instruments vinder af kategorien Innovation ved EY Entrepreneur Of The Year 2019. 95 procent af omsætningen kommer fra eksport, og Green Instruments med stifter Oluf Sigh i spidsen nåede i 2018 et resultat før skat på 29,2 mio. kroner.

Og væksten fortsætter i det nordjyske. Fra 2018 til 2019 har virksomheden tredoblet sin stab med 26 til 75 medarbejdere.

- Med nyskabelse som omdrejningspunktet er det lykkedes Green instruments at skabe imponerende vækst og resultater. Det, mener juryen, er flot gjort. Juryen anerkender også entrepreneurens konstante nysgerrighed på tekniske forbedringsmuligheder og et klart strategisk mindset. Samtidig er her et stærkt engagement i bæredygtighed gennem miljøforbedrende produkter og tiltag, siger Søren Smedegaard Hvid, partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

Green Instruments henviste automations- og robotvirksomheden Gibotech fra Odense og Mekoprint fra Støvring til de sekundære pladser i innovationskategorien.

Annonce

Innovation

Vinder:

  • Green Instruments A/S, Brønderslev

Finalister:

  • Gibotech A/S, Odense SØ, leverer højteknologiske automationsløsninger med robotter, kunstig intelligens og software.
  • Mekoprint A/S, Støvring, producerer kundespecifikke løsninger til industrielle- og elektronik-virksomheder primært rettet mod Europa.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Forskelsbehandling: For regeringen er staten vigtigere end børnene

Læserbrev: Regeringen har sammen med støttepartierne vedtaget, at der nu endelig skal sendes penge ud til de trængte børneinstitutioner. Det er også på tide, at vores børn og pædagoger får bedre vilkår. Dog sniger sig en forskelsbehandling ind, som gør det tydeligt for mig, at regeringen og “børnenes statsminister” er mere statens minister end børnenes. Pengene går kun til de offentlige institutioner. Så er du forældre til et barn og har valgt en anden pasning en statens - det kan være, fordi du vil have mindre digitalisering, en særlig kost eller et bestemt værdigrundlag - ja så er dine børn ikke ligeså vigtige for regeringen som dem i offentlig pasning. Regeringen vil med sit forslag sikre, at den statslige opdragelse i den offentlige pasning bliver bedre. Det er altså vigtigere for regeringen at sikre statens opdragelse af børnene end det er at sikre forældrenes frie valg. Nogle vil mene, at forældre selv kan betale for at vælge staten fra. Det gør de også. For mig er det vigtige barnet. Som skattebetaler vil jeg gerne, at skattekronerne går lige til alle børn - uanset hvor de er passet. Det handler om at sikre lige mulighed for alle forældre og alle børn. Det er frihed og børnevelfærd. At favoriserer offentlige institutioner er for mig et tydeligt tegn på en regering, der har mere fokus på staten end på barnet.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se listen - så mange er indskrevet på kommunens skoler: Flere folkeskoler med færre end 10 elever i 0. klasse

Annonce