Hvide Sande

Miljøstyrelsen afviser 15 sommerhuse på Vedersø Klit

Der ligger i forvejen en del sommerhuse på Vedersø Klit, men Miljøstyrelsen vil ikke accepetere 15 nye sommerhusgrunde som del af en aftale om udlægning af nye grunde. Det sker på grund af landskabsinteresser. Arkivfoto

Landskabsinteresser får Miljøstyrelsen til at sige nej til 15 nye sommerhusgrunde på Vedersø Klit. Dermed er der udsigt til, at ferieparken i Søndervig alle de 483 sommerhusgrunde, som Ringkøbing-Skjern sidste år blev tildelt.

SØNDERVIG / VEDERSØ KLIT: Selv om økonomiudvalget var klar til at give en lodsejer på Vedersø Klit grønt lys til at udstykke 15 nye sommerhusgrunde, så bliver projektet ikke til noget i denne omgang.

Miljøstyrelsen mener nemlig, at "området er præget af væsentlige landskabsinteresser" og spænder dermed ben for, at projektet får en lille bid af de 483 nye sommerhusgrunde i Ringkøbing-Skjern, som en politisk aftale på Christiansborg kort før jul banede vejen for.

- Det er rigtig ærgerligt, at vi ikke kan tilgodese projektet i Vedersø Klit. Men vi vil nu undersøge, om det kan komme i betragtning ved næste runde af udlæg om sommerhusgrunde, som sker i slutningen af 2019, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Lodsejeren har i mange år ønsket at udlægge området til sommerhuse. Arealet grænser op til det eksisterende sommerhusområde, men det har foreløbigt ikke overbevist Miljøstyrelsen.

Den klare afvisning betyder, at Søndervig Feriepark får alle de 483 sommerhusgrunde, som kommunen fik tildelt i den første landsdækkende runde af en planlagt udlægning og omplacering.

Ringkøbing-Skjern har allerede accepteret at nedlægge tidligere udlagte grunde. Det gælder 62 i Bork Havn, 15 i Skaven, 10 i Stauning og et areal, der svarer til 100 sommerhusgrunde på Vedersø Klit.

0/0
Annonce
Samlerne For abonnenter

Cola-Kenneths afhængighed blev til en hobby: Samler på colaer, du aldrig har hørt om

Annonce
Annonce
Hvide Sande

Håber på bedre vejr: Blæst og sandstorm kan drille sildefestival

112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

112

Færdselsuheld på klitvejen: 87-årig sigtet for vigepligtsforsømmelse

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

112

Hærværk i sommerhus: Store sten kastet gennem stråtag

112

Brandvæsenet måtte rykke ud: Grill-aske hældt ud i knastør natur

Hvide Sande

Lokal i kunstnerboligen: - Jeg har indset, at jeg må tage væk for at kunne lege

Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud