Annonce
Ringkøbing IF

Mikkel Kjeldstrup: Indsatsen mod Næsby giver grund til optimisme

Mikkel Kjeldstrup spillede en meget stærk kamp på RIFs midtbane. Arkivfoto: Ole Nielsen
Selvfølgelig ville Ringkøbing IF gerne have vundet mod Næsby, men det vigtigste var, at man ikke tabte, og at indsatsen giver grund til optimisme.

Odense: - Det her er jeg tilfreds med.

Ringkøbing IFs midtbanemand Mikkel Kjeldstrup gjorde status kort efter kampen mod Næsby, og det var med et smil på læben.

- Ja men vi skal være tilfredse med det ene point. Vi spillede en dårlig første halvleg, hvor tingene ikke hang sammen. I anden halvleg er vi efter min mening klart bedst. Det giver altså optimisme at starte så godt ud, fortsatte Mikkel Kjeldstrup.

At RIF stort set ikke var farlige foran mål, bekymrede ham ikke.

- Nej chancerne skal nok komme. Vi manglede to angribere i dag. Når de er med, skal vi nok skabe chancer, sagde Mikkel Kjeldstrup.

Træner Nicolai Wael var lige så tilfreds.

- Bestemt. Der var mange positive ting i præstationen, sagde Nicolai Wael.

Han var dog urolig i kampens start.

- Efter de første 20 minutter frygtede jeg, at vi ikke ville komme levende fra det her. Vi var væk, og vi var under pres. Men så ændrede vi til 3:5:2. Det blev vendepunktet. Vi kom til at fylde meget mere centralt, hvor vi fangede flere og flere bolde, Det gjorde, der var optræk til fine ting, så det var meget tilfredsstillende, fortalte Nicolai Wael.

Han var til gengæld meget utilfreds med dommeren.

- Otte advarsler til os og ingen til dem. Vildt. Det skabte bare en utrolig usikkerhed hos os, og det gjorde ikke tingene lettere. En dårlig dommerpræstation, sagde Nicolai Wael.

Han var glad for det ene point.

- Det vigtigste var, at vi ikke tabte. For vi er udfordrede med tre gode spillere udenfor. Det bliver fint, når Kasper Nissen, Jacob 'Jay' Andersen og Victor Dawa er med, sagde Nicolai Wael.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

112

Stjålet hjelm smidt imod rude

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce