Sport

Mikkel Hansen er symbolet på dansk håndbolds storhedstid

Mikkel Hansen ses her i aktion med dagens fødselar Henrik Mølgaard under landsholdets træning i Herning.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Dansk håndbolds største tid har været med Mikkel Hansen som stjernen på landsholdet - samme rolle som Anja Andersen havde hos kvinderne.

Herning: Det er ikke tilfældigt, at Mikkel Hansens 12 sæsoner på landsholdet står tilbage som landsholdets storhedstid.

Dansk håndbold har vundet alt undtagen VM-guldet i denne periode.

Undervejs har landsholdet været sårbar over for en mandsopdækning af Mikkel Hansen, men sådan er det ikke mere.

- Vi havde et godt landshold, da jeg debuterede, og vi har et godt landshold i dag. Der er masser af gode spillere. Jeg har aldrig følt mig som en en-mands-hær. Vi har haft et hold, der har kunnet spille med om medaljerne, siger Mikkel Hansen.

- Jeg oplever i Frankrig, at nye stortalenter skyder op, men sådan er det heldigvis også i Danmark. Se bare på Niclas Kirkeløkke og Lasse Møller som de seneste eksempler, siger Mikkel Hansen.

Han har haft samme store rolle på landsholdet, som Anja Andersen havde på kvindelandsholdet, og nu kæmper han med sin store generation af personligheder om at fastholde positionen.

Kvindelandsholdet har ikke samme position som i Anja-æraen.

Hvordan bliver det efter Mikkel-æraen?

- Der er seks-syv nationer, der kan slå os i dag. Vi kan ikke regne med, at det er Danmark eller Frankrig, der vinder VM. De andre er gode. Frankrig kommer uden Nikola Karabatic. Hans store betydning og hans roller skal fordeles på flere spillere. Jeg synes også, vi har været gode til at spille nye ind på holdet undervejs.

Mikkel Hansen debuterede på landsholdet i juni 2007 med en sejr over Sverige under Ulrik Wilbek og scorede syv mål i sejren på 34-33.

Danskerne husker mest hans fantastiske frikast under OL i Beijing i august 2008, da han scorede sejrsmålet til 25-24 via den fjerneste stolpe fra en spids vinkel.

Det blev starten på hans landsholdssucces:

Europamester i Norge i 2008 og i Serbien i 2012, olympisk mester i 2016, VM-sølvvinder i 2011 og 2013, EM-sølvvinder 2014.

Han har været med at bringe dansk håndbold, hvor de ikke var tidligere og har også en kåring som verdens bedste håndboldspiller at se tilbage på.

Én ting mangler i hans samling: VM-guldet.

Mikkel Hansen viste forleden i klubkampen mod Nantes, at han stadig er i verdensklasse med sejrsmålet til 30-29 og 10 mål i løbet af kampen.

- Frankrig havde tre hold i semifinalen i Champions League, så der er ikke noget at sige til, at de har så mange topspillere og kandidater til landsholdet, siger Mikkel Hansen.

Vi havde et godt landshold, da jeg debuterede, og vi har et godt landshold i dag. Der er masser af gode spillere. Jeg har aldrig følt mig som en en-mands-hær. Vi har haft et hold, der har kunnet spille med om medaljerne.

Mikkel Hansen

Andet at tænke på

Under EM i Kroatien havde Mikkel Hansen problemer med en knæskade. Han fik daglige behandlinger af fysioterapeuten Anja Greve.

- Det er ikke rart at have en skade at gå og tænke på hele tiden, som jeg havde det i Kroatien. Det er dejligt, at jeg er fri for det denne gang, men så har jeg noget andet at tænke på, siger han med et stort smil.

Mikkel Hansens kæreste har ikke født endnu, men han sidder klar ved telefonen. Alt er aftalt, når det sker. Han vil være med til fødslen, og så vender han tilbage til Herning og spiller resten af VM-turneringen.

- Jeg glæder mig til at spille VM på hjemmebane. Det er vigtigt, at vi finder alle de sidste procenter frem, når vi er på hjemmebane. Publikum skal hjælpe med at gøre modstanderne stressede og lægge pres på dommerne. Vi ved, at hvis vi skal indfri forventningerne, skal vi helt op på 100 procent, og det er det, vi arbejder for, siger Mikkel Hansen.

Han er noteret for 191 landskampe og kan nå 200 under VM på hjemmebane i Danmarks syvende kamp oven i de to testkampe mod Ungarn.

Mikkel Hansen er nummer tre på alletiders scoringsliste med 907 mål. Han indhenter hverken Lars Christiansen med 1503 mål eller Erik Veje Rasmussen med 1015 mål i denne omgang, men det synes sikkert, at han bliver den næste dansker, som runder 1000 mål på landsholdet.

0/0
Sport

Minut for minut: Danmark scorede tre mål i vild afslutning mod Schweiz

Håndbold

Rækker Mølle Håndbold tættere på 1. division

Ringkøbing IF

Færdig som fodboldspiller men ikke færdig i Ringkøbing

Tophistorier

Håndbold

Skjern 2 tromlet ned - nedrykning truer

Ringkøbing Håndbold For abonnenter

Derfor rykkede Ringkøbing Håndbold ned

Ringkøbing IF

Matchvinder med sin første scoring for Ringkøbing IF

Sport

Medaljeregn og gaveregn til lokale: Alle vandt metal til OL

Ringkøbing IF

Sen scoring vendte frustration til begejstring for Ringkøbing IF

Ringkøbing IF

Jesper Dalsgaard gør comeback for Ringkøbing IF