x
Annonce
Vestjylland

Midtjyske læger er gladest for deres it-system

Lægerne i Region Midtjylland er godt tilfredse med deres it-system.Arkivoto: Morten Stricker/Ritzau Scanpix
Mens den udskældte "Sundhedsplatformen" dumpes af af yngre læger på Sjælland, er deres kolleger i det midtjyske markant mere gavmilde, når de skal give deres elektroniske patientjournal Midt EPJ karakterer.

Regionen: Dumpekarakter til Region Hovedstadens og Region Sjællands Sundhedsplatformen og tæt på topkarakter til den midtjyske pendant, Midt EPJ. Det er resultatet af en undersøgelse, som foreningen Yngre Læger offentliggjorde i november 2019.

Foreningen har blandt andet bedt sine medlemmer give det it-system, som de arbejder med til daglig, karakterer efter samme skala, som benyttes i landets skoler. Efter denne skala, skal man som bekendt have mindst 2 for at bestå, og Sundhedsplatformen har i gennemsnit fået karakteren 1,7.

I landets øvrige regioner benyttes forskellige alternativer til Sundhedsplatformen, og de scorer alle betydeligt højere end denne. De allerfineste karakterer scorer den elektroniske patientjournal, som anvendes i Region Midtjylland. Midt EPJ, som den hedder, får i gennemsnit karakteren 9,22.

Hele 87 procent af de yngre læger i Midtjylland er godt tilfredse med deres elektroniske patientjournal-system, hvilket kun er tilfældet for ti procent af deres sjællandske kolleger.

Lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital Jørgen Schøler Kristensen glæder sig over de gode karakterer til det midtjyske system, hvis udvikling han selv tilbage i 1999 var med til at sætte i gang i det daværende Aarhus Amt.

- Naturligvis det rart, at Midt EPJ tilsyneladende fungerer for sundhedspersonalet her i regionen. Men med til historien hører, at også det have startvanskeligheder. Det er blevet justeret og udviklet løbende, siden de første moduler af det var klar til at blive afprøvet i 2003, og sådan vil det altid være med it-systemer. Man må regne med, at det tager tid, ofte år, at indføre et nyt system, og det skal også løbende justeres, siger Jørgen Schøler Kristensen.

Første færdige version af Midt EPJ blev taget i brug på Regionshospitalet Randers 1. februar 2010, og allerede i juni samme år besluttede regionsrådet, at systemet skulle indføres på samtlige hospitaler i Region Midtjylland.

Og systemet vil blive endnu mere udbredt, idet både Region Syddanmark og Region Nordjylland, der i dag kører med to andre systemer, har besluttet også at indføre Midt EPJ på deres respektive hospitaler.

Annonce
Annonce
Hvide Sande

God plads til lystfiskere: Vi plejer at stå som sild i en tønde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Nødråb fra genbrugscontaineren: Nej tak til mugne bøger og hullede kufferter

Læserbrev: Hver eneste dag året rundt bliver den blå ”genbrugscontainer” på Genbrugspladsen i Ringkøbing tømt på skift af fire forskellige, velgørende organisationer her fra lokalområdet. Ringkøbinggarden er en af de fire, og vi har retten til at tømme containeren hver dag i april, august og december. Det betyder, at det i disse uger er os, det vil sige vores frivillige hjælpere, som hver eneste dag kommer forbi med en trailer for at tømme genbrugscontaineren og fragte alle de gode ting ud til vores loppe- og genbrugsbutik på Klostervej 110 i Kloster. Allerførst TAK. Vi er meget taknemmelige for alle de ting, I donerer, og som vi efterfølgende i genbrugsbutikken får konverteret til gode penge, der finansierer en stor del af driften af Ringkøbinggarden; herunder musikskoleundervisning, instrumenter, uniformer, rejser og andre gode oplevelser for vores børn og unge. Men nu kommer hjertesukket og nødråbet: Vi oplever her under Coronakrisen, hvor genbrugspladsen lige er genåbnet for private, at rigtig mange mennesker desværre også bruger den blå genbrugscontainer som en nem og hurtig måde at komme af med deres affald i stedet for selv at køre rundt i den lange kø på pladsen… I ”gamle dage” (før Covid-19) tog det os hver dag cirka halvanden time at tømme containeren og køre tingene væk. Men i denne uge og i sidste uge har vores frivillige hjælpere hver dag brugt minimum tre timer på først at sortere, og derefter køre rundt i den lange kø på pladsen for at aflevere alt det blandede affald de rigtige steder, inden vi kan begynde at håndtere de gode varer, som er egnede til at komme ind i vores loppe- og genbrugsbutik. Vi tager rigtigt gerne imod alle jeres GODE genbrugsting, men vi vil altså helst slippe for alt det, der er tydeligt usælgeligt; eksempelvis skæve cykler, skåret porcelæn, gennemblødte lænestole, knækkede grydeskeer, defekte legesager, ildelugtende tøj, hullede kufferter og mugne bøger. På gensyn derude på Genbrugspladsen - vi glæder os til at tømme containeren i resten af april måned.

Annonce